Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bronzmeccset játszik az FK Csíkszereda az U15-ös női Elit Ligában

Dobos László 2023. június 03., 15:43

Kolozsvár–Bukarest párharc lesz a bajnoki címért a Csíkszeredában zajló U15-ös női labdarúgó Elit Liga négyes döntőjén. A bronzéremért a házigazda Csíkszereda és Temesvár csapata harcol.

Bronzmeccset játszik az FK Csíkszereda az U15-ös női Elit Ligában
Galérianézet
Nagy küzdelmet hozott a Csíkszereda–Kolozsvár összecsapás Fotó: FK Csíkszereda

Június első hétvégén rendezik Csíkszeredában az U15-ös korosztályú csapatok számára kiírt női labdarúgó Elit Liga négyesdöntőjét. A kétnapos tornán a házigazda FK Csíkszereda mellett a címvédő Temesvári Poli, a Kolozsvári LPS és a Bukaresti Dream Team vesz részt. A mérkőzések az FK-sportparkban zajlanak, a találkozók 2x35 percesek, a nézők belépése pedig ingyenes.

Büntetőpárbaj döntött az első elődöntőben, ahol hiába uralta a mérkőzést a címvédő Temesvári Poli, a Bukaresti Dream Team csapata jutott tovább. Az első félidőben a temesváriak háromszor találták el a kapufát, gólt azonban a bukarestiek szerzetek, miután a bánsági gárda elemi hibát követett el a védekezésben, a kapus és a szélső hátvéd közötti gurigázás végzetesnek bizonyult. A Poli a második félidőben egy kapu elé beívelt labdából egyenlített, majd következett a 2x10 perces hosszabbítás, amelyen nem született újabb találat.

A Temesvár–Bukarest elődöntőből a pirosban játszó bukarestiek jutottak tovább Fotó: FK Csíkszereda

Az ennek a korosztálynak érvényes szabályok szerint a büntetőpárbaj három-három tizenegyessel kezdődött, amelyből a bukarestiek egyet belőttek, a temesváriak pedig egyet sem...

Nem hozott szép játékot a másik elődöntő, az FK Csíkszereda–Kolozsvári LPS találkozó. Ahazaiak csak óriási küzdeni akarásból tűntek ki, a vendégek uralták a meccset, és a játék képe alapján megérdemelten jutottak tovább. A végeredmény már az első húsz percben kialakult: a 17. percben Tania Maier lőtte be közelről a felső kapufáról lepattanó labdát (0–1), majd a 19. percben Bianca Banciu lőtt bődületes nagy gólt távolról a rövid alsóba (0–2). A csíki kapus takarásban volt.

Bănceanu Emese, a csíkiak kapusa számos kolozsvári gólhelyzetet semlegesített Fotó: FK Csíkszereda

Az FK Csíkszeredánál – négy sárgalapos eltiltás miatt – nem játszott Fülöp Boglárka, míg a csapat másik kiemelkedő játékosa, Erös Teodora a 29. percben súlyos bokasérülést szenvedett, le kellett cserélni.

U15-ös női Elit Liga, elődöntő:
FK Csíkszereda–Kolozsvári LPS 0–2 (0–2),
gólszerzők: Tania Maier (17. perc) és Bianca Banciu (19.).
FK Csíkszereda: Bănceanu Emese – Gáll Boglárka, Trinfuj Boglárka, Denisa Ana Maria Pintea Scurtu, Alexia Georgiana Zănoagă, Hunyadi Brigitta, Benedek Kincső, Dorina Tănase, Lőrincz Kitti, Erös Teodora, Cseke Melánia. Cserejátékosok: Daradics Boglárka, Andrea Cristina Sandu, Nagy Boglárka, Kádár Noémi, Ruszu Kriszta, Páll Vanda, Lénárd Nikolett. Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.
Kolozsvári LPS: Ștefania Andrieș – Ana Marias Timbuș, Irina Cicoș, Bianca Neciu, Denisa Cerghezan, Jasmina Turcu, Bianca Banciu, Mara Ciortea, Tania Maier, Maria Preda, Raisa Andra Bujoreanu. Cserejátékosok: Szováti Beatrice, Farczádi Rebeka, Carmen Bulzan. Edzők: Vasile Macea és Mihai Nicoară.

Az első elődöntőben: Bukaresti Dream Team–Temesvári Poli 1–2 – hosszabbítás és büntetőlövések után (1–0, 0–1, 0–0, 0–0).
Gólszerzők: Natalia Duță (31.) és Violeta Bogoș (győztes büntető), illetve Aida Bucșa (56.).

Mindkét mérkőzést a Violeta Andrea Vlădulescu, Dan Florin Puiu és Ioana Alexandra Boșoi alkotta brassói bírói hármas vezette.

A helyosztók programja, vasárnap
9 órától: a 3. helyért – FK Csíkszereda–Temesvári Poli;
11 órától: döntő – Kolozsvári LPS–Bukaresti Dream Team.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.