Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FK Csíkszereda négy női játékosa készült a válogatottal

Dobos László 2024. február 27., 11:30

Február második felében összetartáson vettek részt, felkészülési mérkőzéseket játszottak a romániai felnőtt és utánpótlás korú labdarúgó-válogatottak. Az FK Csíkszereda négy játékosát hívták be ezekre az akciókra.

Az FK Csíkszereda négy női játékosa készült a válogatottal
Galérianézet
Románia U17-es válogatottja. A felső sorban balról az első Szőke Eszter Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

Az U17-es válogatott március 14–24. között a Feröer-szigetekre utazik, ahol a házigazdák mellett Lettország és Georgia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőket. A válogatott február 17–25. között Bufteán készült, ahol a lányok két felkészülési mérkőzést játszottak egymás ellen. A válogatottnak tagja a csíkszeredai Szőke Eszter, aki mindkét találkozón kezdő volt.

Románia U19-es korosztályú labdarúgó válogatottja. A felső sorban balról a második Tankó Réka kapus (12-es mezzel), az első sorban, középen (14-essel) Horváth Anita Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

Az U19-es csapatba az FK Csíkszereda két kapusát, Tankó Rékát és Balog Boglárkát hívták meg, de a keret tagja volt a Székelyudvarhelyi Vasas Femina középpályása, Horváth Anita is. A válogatott február 17–26. között Bosznia-Hercegovinában edzőtáborozott, ahol kétszer játszottak a házigazdákkal: az első összecsapás 0–0-ás döntetlennel zárult, a másodikat pedig Bosznia-Hercegovina nyerte 2–1-re.

Tankó Réka mindkét mérkőzésen kezdő volt, Balog Boglárka pedig csereként állt be, míg Horváth Anita az első meccsen a második félidőben játszott, a másodikon pedig kezdő volt. Az U19-es együttes az Európa-bajnokság előselejtezőire készül, ahol Németországgal, Svédországgal és a magyar nemzeti csapattal került egy csoportba. A mérkőzéseket március 31. és április 9. között rendezik Magyarországon.

Románia felnőtt női labdarúgó válogatottja. Balról a negyedik Geréd Erika (13-as mezzel) Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

A felnőtt válogatott február 19–28. között Törökországban edzőtáborozik. Erre az akcióra meghívást kapott Herczeg Andrea, az FK középpályása és a szintén csíkszeredai, de jelenleg a Beszterce színeit képviselő Salamon Szidónia kapus, valamint a Székelyudvarhelyi Vasas Femina korábbi hátvédje, Geréd Erika.

Az első felkészülési mérkőzést Görögország ellen játszotta a válogatott, a találkozó 0–0-s döntetlennel zárult. Ezen az összecsapáson Geréd Erika kezdő volt, Herczeg Andrea a második félidőben lépett pályára, Salamon Szidónia pedig nem kapott játéklehetőséget. Szerdán a házigazda Törökország ellen játszik egy újabb felkészülési mérkőzést a romániai válogatott.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.