Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Antal Anita bombagólja három pontot ért a csíki lányoknak

Dobos László 2024. április 24., 15:13

Nagyszerű játék, pontos védekezés és egy látványos gól, ez tette emlékezetessé a hétközi fordulóban az FK Csíkszeredai teljesítményét a női Szuperliga felsőházi rájátszásában, a lányok a Temesvári Poli otthonában, Újszentesen győztek egy góllal.

Antal Anita bombagólja három pontot ért a csíki lányoknak
Az FK Csíkszereda a felsőházban kétszer is legyőzte a temesváriakat Fotó: Borbély Fanni

Enyhe temesvári fölényben zajlott az első félidő a Dobay István stadionban, a hazaiaktól Antonia Bratu közelről kétszer is kapu mellé fejelt, a 19. percben pedig Teodora Meluță távoli szabadrúgásból lőtt kapura, Tankó Réka, a csíkiak kapusa bravúrral szögletre mentett. A székelyföldi együttes is veszélyeztetett: Herczeg Andrea kétszer is lövéssel próbálkozott, Androniki Mikalopulu és Fülöp Boglárka is próbára tette a temesvári kapust, Magyarics Zoé pedig a szünet előtti percekben emelt kapu felé, de a bánságiak hálóőre résen volt.

A csíki lányok akarata szerint alakult a második félidő, hosszú perceken át védekezésre kényszerítették a temesváriakat. Az FK-nak sokkal több gólhelyzete is volt: Magyarics Zoé folytonos veszélyt jelentett a bánságiak védelmének, nagyszerű beadásait Mitri Rita értékesíthette volna, de menteni tudtak előle. Mitrinek volt még egy veszélyes lövése is, de azt védte Sara Câmpean, a temesvári kapus. Túloldalt Tankó is hárította Roxana Mirea veszélyes lövését.

A három pont sorsát eldöntő találat a 85. percben született, amikor egy többpasszos csíki támadás végén Antal Anita mintegy 22 méterről zúdított a hosszú felsőbe (0–1).

A második félidőben mutatott játék alapján a vendégek megérdemelten távoztak a három ponttal.

Női labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 7. forduló:
Temesvári Poli–FK Csíkszereda 0–1 (0–0).
Gólszerző: Antal Anita (85. perc).
Játékvezetők: Florin Ovidiu Mazilu, Ioan Alexandru Corb (mindketetn Szatmárnémeti), Ovidiu Timar (Nagyvárad). Megfigyelők: Vasile Rad és Emil Arsa (mindketten Arad).

Temesvári Poli: Sara Câmpean – Teodora Meluță, Claudia Bistrian, Antonia Bratu, Anda Jivan, Nikoleta Kurja, Roxana Mirea, Alexandra Boboc, Andreea Șepețan, Shaira Pera, Lorena Mihăilesc. Szünet után játszott még: Laura Sondore, Diana Dawood, Dana Cioablă és Ariana Bucă. Stáb: Mirel Albon (vezetőedző), Sabina Scurtu (erőnléti edző), Petru Țurcaș (kapusedző), Rodica Bogdan (gyúró), Nelu Pera (a csapat képviselője).

FK Csíkszereda: Tankó Réka – Szentes Szabina, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Albu Erika, Nyéki Anna, Balázs Csilla, Herczeg Andrea, Fülöp Boglárka, Magyarics Zoé, Androniki Mikalopulu. A második félidő folyamán pályára lépett: Szőke Eszter, Antal Anita, Orbán Aranka, Mitri Rita és Bartalis Barbara. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Nagy Noémi (másodedző), Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

Az FK Csíkszereda a következő fordulóban, vasárnap 13 órától a Konstancai Farul együttesét fogadja.

Női labdarúgó 1. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőházi rájátszás, 7. forduló

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Konstancai Farul (nők)
7
5
1
1
13-6
42
2
Kolozsvári U Olimpia
7
4
1
2
10-3
39
3
Temesvári Poli (nők)
7
1
0
6
3-11
38
4
FK Csíkszereda (nők)
7
3
0
4
8-14
33

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.