Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A helyzetkihasználáson még van mit javítani, de jó úton haladnak a vásárhelyi női focisok

Horváth Bálint Ottó 2022. március 12., 17:36 utolsó módosítás: 2022. március 12., 17:43

A sok kihagyott helyzet miatt megnehezítette saját dolgát a Marosvásárhelyi Ladies női labdarúgócsapata, de ennek ellenére sikerült megszereznie a három pontot a Galaci Universitatea ellen a női élvonalbeli bajnokság alsóházi rájátszásának 2. fordulójában.

A helyzetkihasználáson még van mit javítani, de jó úton haladnak a vásárhelyi női focisok
Galérianézet
Megérdemelték a győzelmet és meg is dolgoztak érte a Ladies játékosai Fotó: Haáz Vince

A bennmaradásért küzdő vásárhelyiek a múlt hétvégén idegenben győzték le egyik közvetlen vetélytársukat, a CSȘ Târgoviștét, szombaton pedig hazai pályán játszottak a galaciak ellen az újabb kiesési rangadón.

Az első félidőben a Ladies hátrányba került, a vendégek szabadrúgásból voltak eredményesek. Mihály Sándor vezetőedző együttese azonban a szünet előtt kiegyenlített Dávid Márta büntetőgóljával, majd a második játékrészben fordított is, Biró Anna szerezte a három pontot érő találatot.

Fotó: Haáz Vince

„Az elejétől a végéig uraltuk a mérkőzést, rengeteg helyzetünk volt, de sajnos ezek nagy részét nem sikerült belőni, emiatt szorosabb lett a végjáték.

Jól kidolgozzuk a helyzeteket, de a kapu előtt nem tiszták a fejek, és emiatt szenvedünk, de remélem, hogy a következő mérkőzéseken több gólt szerzünk és ezek izgalommentesek lesznek. Ennek ellenére megérdemelt és megdolgozott győzelem volt”

– közölte Mihály Sándor, a Ladies edzője.

Hozzátette, nagyon örvendenek az újabb győzelemnek, hat pontból hatot szereztek az idei két találkozón a két közvetlen ellenféllel szemben, és remélik, hogy minél több pontot gyűjtenek a playout folytatásában is.

Fotó: Haáz Vince

Idei második győzelmével a marosvásárhelyi csapat újabb lépést tett a bennmaradás felé, immár kilenc ponttal elhúzott az utolsó két, kieső helyen álló ellenfelétől.

A következő fordulóban Nagybányán játszanak, ahol a szakvezető elmondása szerint két játékosuk hiányzik majd, de bízik benne, hogy akik helyettesítik őket, hozzák az elvárt szintet.

Női labdarúgó 1. Liga, rájátszás, alsóház, 2. forduló:
Marosvásárhelyi Ladies–Galaci Universitatea 2–1 (1–1).
A vásárhelyiek gólszerzői: Dávid Márta, Biró Anna.

További eredmények:
CSȘ Târgoviște–Nagybányai Fotbal Feminin 0–4.
Resicabányai Banat Girls–Aradi Piros Security 0–3.

Az alsóházi rájátszás állása:
1. Piros Security 24 pont,
2. Nagybánya 14,
3. Ladies 12,
4. Banat Girls 7,
5. Târgoviște 3,
6. Galac 3.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.