Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Távozott a magyar válogatottól, a feljutásért küzd a Vasassal Csizmadia Csaba

Horváth Bálint Ottó 2024. február 27., 16:34

Edzőváltást jelentett be hétfőn a magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokságban feljutásért küzdő Vasas, amelynél Gera Zoltánt nevezték ki a vezetőedzői posztra, segítője pedig Csizmadia Csaba lesz. A marosszentgyörgyi származású szakemberrel beszélgettünk.

Távozott a magyar válogatottól, a feljutásért küzd a Vasassal Csizmadia Csaba
Csizmadia Csaba: „nagyon nagy kihívás számomra a Vasas edzői stábjában dolgozni, motivációval és erővel vágtak neki a munkának” Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A pályafutása elején álló két szakvezető rövid ideig együtt dolgozott a magyar U21-es korosztályú válogatottnál is. Gera Zoltán több mint négy és fél éven keresztül szövetségi kapitánya volt a nemzeti csapatnak, Csizmadia Csaba pedig tavaly ősszel a Gyirmótról való távozása után másodedzőként csatlakozott a szakmai stábhoz.

Az angyalföldi együttes kedvéért azonban közösen elhagyták az ifjúsági válogatottat.

A Vasasnál a csapatot 2023 áprilisa óta vezető Desits Szilárdot váltják a kispadon, akinek irányításával a tavaly az élvonalban szerepelt gárda a harmadik helyre küzdötte fel magát a másodosztályban.

A csapat teljesítményével azonnal nem voltak kellően megelégedve a klubvezetők, így az edzőcsere mellett döntöttek annak reményében, hogy az új szakmai stábbal elérjék a céljukat, azaz visszajussanak az NBI-be. A Vasasnak erre minden esélye megvan a bajnokságból hátramaradt 12 fordulóban, hiszen mindössze egy pont a lemaradása a második, feljutást érő helyet elfoglaló Győri ETO mögött, az éllovas Nyíregyházával szemben viszont 12 pont a hátránya.

„A válogatotthoz Gera Zoltánnal való kapcsolatomnak köszönhetően kerültem. Az elmúlt időszakban megismertük egymást szakmailag és jól kiegészítettük egymást.

Nagyon élveztem a munka minden percét a válogatottnál, és nem szomorúsággal jöttem el, de adódott ez a lehetőség a Vasasnál, amivel szeretnénk élni.

Gera elmondta, hogy számít rám a továbbiakban, én is igent mondtam a felkérésre és elfogadtuk az ajánlatot” – nyilatkozta Csizmadia Csaba a Székely Sport megkeresésére.

Kiemelte, nagyon nagy kihívás számára a Vasas edzői stábjában dolgozni, motivációval és erővel vágtak neki a munkának a keddi napon.

Természetesen tudjuk, hogy mi a cél és mit szeretnénk elérni. Azt gondolom, hogy a Vasasnak olyan játékoskerete van, amellyel igenis el tudjuk csípni a második helyet, hiszen csak egy ponttal maradunk le a Győrtől.

A Nyíregyháza nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt és teljesen megérdemelten vezetik a bajnokságot, és ki merem jelenteni, hogy ők már feljutottak” – fogalmazott az esélyekről.

Csizmadia Csaba közölte, érdekes, kiszámíthatatlan és egyáltalán nem könnyű a magyar másodosztályú bajnokság, amelyben nincsenek előre lefutott mérkőzések, mindegyiken vért kell izzadni a győzelemért.

Nem akarok azzal példálózni, hogy melyik csapat kit tud és hogyan megszorítani, mert nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, és ha így teszünk, akkor nem szabad riválisunk legyen a második helyért zajló küzdelemben”

– szögezte le.

Gera Zoltán és Csizmadia Csaba edzői pályafutása

A játékosként 97-szeres válogatott Gera Zoltán edzői karrierje elején a Ferencvárosnál tevékenykedett, a szövetségnél eltöltött idő alatt pedig végig szorosan együtt dolgozott Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, több alkalommal erősítette a felnőtt válogatott stábját is.

Irányítása alatt az U21-es csapatból tíznél is több játékos került fel a felnőtt együttesbe, amelyben többen közülük már nagyon fiatalon alapemberré váltak. Gera Zoltán vezette a csapatot a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon, majd a következő két korosztályos Eb selejtezőjét is vele kezdte meg az együttes.

A magyar válogatott mezét 12 alkalommal magára öltő Csizmadia Csaba szakvezetői munkája óriási sikerrel kezdődött, a 2019–2020-as – a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt – szezonban a Budafoki MTE csapatával feljutott az élvonalba. A bajnokság végéhez közeledve 2021 tavaszán lemondott, a klub pedig végül nem tudta elkerülni a kiesést. Kevesebb, mint fél évvel később, októberben visszatért a Budafok kispadjára, a 2021–2022-es idényt a 14. helyen zárták az NB II-ben. Az előző másodosztályú bajnokságot is a magyar fővárosban kezdte, viszont öt forduló után szerződést bontottak vele.

Csizmadia tavaly nyáron az ugyancsak másodosztályban szereplő Gyirmót együttesénél vállalt vezetőedzői munkát, de szeptember végén menesztették, miután a szezonkezdet rosszul sikerült, az első nyolc fordulóban nem tudtak mérkőzést nyerni, öt döntetlen mellett három vereség volt a mérlegük.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.