Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a Fradinak

MTI 2023. március 16., 12:05

A Bayer Leverkusen labdarúgócsapata kétgólos előnnyel érkezett Budapestre, az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, csütörtökön este 10 órakor kezdődő mérkőzésen ezt a hátrányt kell ledolgoznia a Ferencvárosnak.

Kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a Fradinak
Galérianézet
Sok a hiányzója a magyar bajnoknak Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint annak ellenére helyt kell állnia a Ferencvárosnak a Bayer Leverkusen ellen, hogy mindössze 13 bevethető felnőtt játékosa van a visszavágón.

„Senki nem épült fel a sérült futballistáink közül, így 13 felnőtt játékosunk bevethető, a többiek utánpótláskorú labdarúgók, de ennek ellenére helyt kell állnunk, csak ez számít” – mondta szerdai sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére az orosz szakember, aki öt tanítványára sérülés, Botka Endrére pedig eltiltás miatt nem számíthat.

Csercseszov kifejtette: kétgólos hátrányban fontos az agresszivitás és a támadószellem,

tisztában is vannak azzal, hogy hajtaniuk kell, másrészt viszont jelezte azt is, hogy nem szabad túlságosan kitámadniuk sem, mert azt az ellenfél könnyen megbüntetheti.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző bizakodó a visszavágó előtt Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Mindenki tudja mit jelent a 0–2: nekünk minimum két gólt kell szereznünk. Idegenben játék szempontjából sikerült megvalósítani, amit akartunk, de a Bayer nagyon hatékony volt, mi pedig nem szereztünk gólt a kevés helyzetünkből. A szurkolóink jobbak voltak Leverkusenben, mint a csapat, de remélem, ezúttal együtt sikerül kivívni a győzelmet” – összegzett Csercseszov.

A játékosok részéről Dibusz Dénes arról beszélt, hogy sose jó vereséggel készülni egy ilyen fontos mérkőzésre, de a Puskás Akadémia elleni találkozót lezárták (vasárnap hazai pályán 2–1-re kapott ki a Fradi), mindenki tiszta lapot nyitott hétfőn.

„Csak egy cél lebeg a szemünk előtt, hogy győzelemmel zárjuk a csütörtöki meccset és kivívjuk a továbbjutást”

– jelentette ki a válogatott kapus.

Dibusz Dénes szerint csak egy cél lebeg a szemük előtt, a győzelem és a továbbjutás Fotó: MTI/Illyés Tibor

Dibusz szerint az első felvonás pozitívuma, hogy kidolgozott helyzet nélkül játszotta le a meccset a Leverkusen, amely nem tudta megbontani a Ferencváros védekezését. Hozzátette: éppen ezért volt nagyon fájó az eredmény, mert a tervet megvalósították és ahhoz képest rossz eredménnyel tértek haza.

Xabi Alonso: nagyon koncentrálnunk kell

Xabi Alonso vezetőedző szerint csapatának a kétgólos előnye ellenére nagyon koncentrálnia kell. „Intenzív mérkőzésre számítok, amelyen jól kell játszanunk, mert erős ellenfél a magyar bajnok. Mindenre fel kell készülnünk” – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján a játékosként a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember.

Xabi Alonso az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy lenyűgöző a Puskás Aréna, de arra még nem gondol, hogy a döntőt is a legnagyobb magyar stadionban rendezik majd május 31-én, mert odáig még nagyon hosszú út vezet.

Xabi Alonso és Lukas Hradecky is óvatosan fogalmazott a csütörtöki meccs előtt Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Most csakis erre a mérkőzésre koncentrálunk, mert nagyon oda kell figyelnünk, kontrollálni szeretnénk a játékot” – jelentette ki a 41 éves tréner.

A Bayer Leverkusen csapatkapitánya, Lukas Hradecky arról beszélt, hogy a magyar szurkolók nagyon szenvedélyesen bíztatják a csapatukat, így kiváló hangulat lesz, de erre felkészültek.

„Nagyon tetszik a csapat elmúlt hetekben mutatott mentalitása, ezt kell tovább vinnünk” – mondta a pozsonyi születésű finn válogatott kapus, aki szerint a továbbjutás kiharcolásához kulcsfontosságú lesz, hogy jól védekezzen a német együttes.

A múlt heti meccsen a Leverkusen Demirbay és Tapsoba góljaival 2–0-ra nyert. A visszavágó 22 órakor a portugál Artur Dias sípjelére indul. A továbbjutó együttes negyeddöntős ellenfele a pénteken 14 órakor kezdődő sorsoláson derül ki, a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.