Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bölöni László hivatalosan is a Metz edzője lett

Székely Sport 2022. június 17., 10:41

A francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságba idén kiesett FC Metz bejelentette, hogy a következő idénytől Bölöni László lesz a csapat új vezetőedzője. A szerződés két évre szól.

Bölöni László hivatalosan is a Metz edzője lett
Legutóbb a Panathinaikoszt irányította, ahonnan tavaly májusban távozott, azóta nem volt csapata Fotó: Panathinaikos FC/Facebook

A hírt a L'Equipe című napilap már a múlt héten megszellőztette, hogy a 69 éves marosvásárhelyi edző aláír a Metzhez.

Bölöni, aki kétéves szerződést írt alá, Frederic Antonettit váltja, aki a kiesés után távozott a lotaringiai klubtól. A Metz bejelentése szerint a klub új sportigazgatója, Pierre Dreossi áll Bölöni érkezése mögött.

Bölöni László játékos pályafutása során játszott már a Hexagonban, a Creteil és az Orleans csapatában, majd futballkarrierje befejezése után a Nancy, a Rennes, a Monaco és a Lens csapatánál edzősködött. Legutóbb a Panathinaikosz Athénnál dolgozott, ahonnan 2021 májusában távozott. Tárgyalásokat folytatott a Román Labdarúgó-szövetséggel, hogy átvegye a válogatott edzői posztját, ez végül meghiúsult.

A L'Equipe a múlt héten írta meg, hogy Bölönit Lucien d'Onofrio, a Metz elnökének, Bernard Serinnek az új tanácsadója választotta. Bölöni már dolgozott együtt d'Onofrióval, amikor az a Standard Liege alelnöke volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.