Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nemzetközi ifjúsági labdarúgótornát rendeznek Csíkszeredában

Dobos László 2023. július 31., 11:03

Hatodik alkalommal rendezi meg az FK Csíkszereda nyári, az U17-es korosztály számára kiírt nemzetközi labdarúgótornáját. Az új néven megszervezett, szerdán kezdődő eseményen hat Kárpát-medencei magyar futballakadémia csapata vesz részt.

Nemzetközi ifjúsági labdarúgótornát rendeznek Csíkszeredában
Tavaly, 2022-ben a házigazda FK Csíkszereda nyerte az U17-esek nemzetközi tornáját, az OTP Bank Kupát Fotó: Veres Nándor

A szervező FK Csíkszereda közleménye szerint új néven, de változatlan tartalommal szervezik meg az U17-es korosztály számára kiírt nemzetközi utánpótlás labdarúgótornát, amelynek névadó szponzora ebben az évben az Amigo Group.

Az eseményre a házigazda FK Csíkszereda mellett öt Kárpát-medencei magyar futballakadémia kapott meghívást: a horvátországi Eszék, a szerbiai Topolya, a kárpátaljai Munkács, a felvidéki Dunaszerdahely, valamint az anyaországból a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia korosztályos csapata. A tornán 2007. január 1-e után született játékosok léphetnek pályára.

Lebonyolítás, szabályok

A csapatok két hármas csoportban kezdik a küzdelmeket, ahol körmérkőzések döntenek a csoport-helyezésekről. Ezt követően következnek majd a helyosztók.

A mérkőzéseket a FIFA nagypályás szabályai szerint rendezik, az ettől eltérő szabályok az alábbiak. A játékidő 2x40 perc, a cserék száma korlátlan. A győztes mérkőzésekért három-, a döntetlenért pedig egy pont jár. A csoportmérkőzések végén minden esetben három-három büntető következik, amely szükség esetén a csoport-helyezésekről dönt, ennek sorrendje: pontszám, egymás elleni eredmény, gólarány, több lőtt gól, 11-es rúgások eredménye.

A helyosztókon döntetlen esetén öt-öt büntetőlövés következik. Díjazzák a tornagyőztes csapatot, a legjobb kapust, a legjobb mezőnyjátékost és a gólkirályt. A torna szervezőbizottsága: Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke, Dusinszki Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója és Cseke Szilárd, az FK sportigazgatója.

Az Amigo Kupa programja

Szerda (augusztus 2.): 16.30-tól Eszéki NK–Topolyai TSC (FK Sportpark, B-pálya), 19 órától FK Csíkszereda–Munkács MFA (FK Sportpark, A-pálya).

Csütörtök (augusztus 3.): 16.30-tól Puskás Akadémia–Eszék (FK Sportpark, A-pálya), 19 órától pedig Munkács–Dunaszerdahelyi DAC (FK Sportpark, B-pálya).

Péntek (augusztus 4.): 16.30-tól Puskás Akadémia–Topolya (FK Sportpark, B-pálya), 19 órától Dunaszerdahely–FK Csíkszereda (FK Sportpark, A-pálya).

Szombat (augusztus 5.): helyosztók – 11 órától az 5. helyért (FK Sportpark, B-pálya), 14.30-tól a 3. helyért (FK Sportpark, A-pálya), 17 órától döntő (centerpálya, városi stadion).

A mérkőzésekre a belépés ingyenes.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.