Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem volt szerencsés az edzőcsere, kikapott a KSE a Sepsi OSK farmcsapatától

Daczó Hodor Barna 2024. április 20., 20:55 utolsó módosítás: 2024. április 20., 20:57

Szombaton a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában az alsóház negyedik fordulójában a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán veszítette el a három pontot háromszéki vetélytársa, a Sepsi OSK farmcsapatával szemben. A kék-fehéreknél a hét elején edzőcsere is történt.

Nem volt szerencsés az edzőcsere, kikapott a KSE a Sepsi OSK farmcsapatától
Egyetlen gól született Fotó: László Ildikó

Călin Moldovan tréner hétfőn jelentette be a klub vezetőjének, hogy elfogadja a második vonalba való feljutásért küzdő CSM Focșani ajánlatát. „Meglepetésként ért az edző bejelentése, miszerint megpróbálná a 2. Ligába való feljutást, és amennyiben ez sikerül, ott folytatná a munkát. Szakmai szempontból előrelépést jelentene számára. Mivel becsülettel és tisztességesen végezte a munkáját, beleegyeztünk ebbe” – nyilatkozta a Székely Sportnak Rancz Lajos klubelnök.

Az új edző kilétéről is érdeklődtünk a vezetőtől. „A legkézenfekvőbb megoldást választottuk, sikerült meggyőznünk a távozó tréner testvérét, hogy elvállalja a bajnokság befejeztéig a csapat irányítását. Gelu Moldovan, a Brasói Steagul Roșu egykori emblematikus játékosa több mint 20 év edzői tapasztalattal rendelkezik. Romániában 2. Ligás csapatokat edzett, aztán külföldre ment, ahol első ligás csapatokkal dolgozott. Tapasztalt edzőről beszélünk tehát” – nyugtázta.

A KSE szombati kezdő tizenegye edzőikkel. Gelu Moldovan a kép bal oldalán Fotó: Rancz Lajos

Gelu Moldovan céhes városbeli debütje a fentiek ellenére bal lábbal sikerült. A mérkőzés meglehetősen langyosan kezdődött, az első helyzetig 11 percet kellett várni, amikor Agafiței szögletrúgását Gergely fejelte kevéssel a kapu mellé. Újabb eseménytelen tíz perc után Ketesdi beadását a védő vágta ki. A szentgyörgyiek első lehetősége a 25. percben adódott, ám Nikula lövése nem találta el Albert kapuját.

Az első játékrész utolsó tizenöt percében a piros-fehérek több helyzetet dolgoztak ki: a 32. percben Veress beadásából Stanislav közelről mellé lőtt, tíz perccel később pedig Albert öklözte ki a labdát egy veszélyes szögletrúgást követően.

A második félidőben határozottabban léptek pályára a csapatok. A 46. percben Gyulai lőtt Albert kapuja mellé 16 méterről, a következő percben Ketesdi tétovázott az OSK tizenhatosán belül, végül Turcunak passzolt, utóbbi azonban nem boldogult közelről. Az 51. percben Gergely tette próbára Gedő reflexét, tíz perccel később a túloldalon Veress lövése kevéssel ment mellé.

A 63. percben Ketesdi nem tudta, mit kezdjen egy eladott labdával, gyenge lövése a védőn akadt el. Négy perccel később Agafiței beadását Cîrstian fejelte mellé, majd miután egy szögletrúgásnál a kézdiek kapuja előtti kavarodást gól nélkül „megúsztak” a házigazdák, három perccel később a vendégek megszerezték a vezetést: a 72. percben Grigore remek passzot kapott és zavartalanul Albert hálójába lőtte a labdát (0–1).

A KSE próbálkozásai erőtlennek bizonyultak, legveszélyesebb Bînță 30 méterről eleresztett szabadrúgása volt, a labda azonban kevéssel kapu mellé ment. A hazai közönség felhördült, amikor a 86. percben a kapura törő Botorokot utolsó védőként elgáncsoló OSK-védő csak sárga lapot kapott. Két perccel később pedig Gajdó lövését követően Bînță nem tudta a Gedő által elejtett labdát a hálóba kotorni.

Maradt a 0–1, a KSE a következő fordulóban a Viitorul Curița otthonțba látogat, a Sepsi OSK II. pedig a Brassói Municipal SR-t fogadja hazai pályán.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, alsóházi rájátszás, 4. forduló:

Kézdivásárhelyi SE–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II. 0–1 (0–0).
Gólszerző: Grigore (72. perc).
KSE: Albert – Cirstian, Ketesdi, Agafiței, Bînță, Gajdó, Albu, Turcu, Zöld, Gergely, Fábián. Cserék: Bunduc, Bandi, Botorok, Perényi, Veres, Dobos, Fülöp, Demeter, Keresztély. Edző: Gelu Moldovan.
Sepsi OSK II.: Gedă – Folea, Nikula, Grigore, Vereguț, Ghimbouschi, Stanislav, Ene, Coman, Veress, Gyula. Cserék: Căușanu, Rendi, Bena, Popa, Ureche, Fehér, Varga, Sandu, Berde. Edző: Suciu Valentin.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 4. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
4
3
0
1
7-4
38
2
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
4
3
0
1
5-3
25
3
Viitorul Curița
4
2
1
1
7-4
23
4
Kézdivásárhelyi SE
4
1
1
2
5-4
23
5
Tatrangi Ciucaș
4
0
1
3
2-9
14
6
Brassói SR Municipal
4
0
3
1
7-9
10

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.