Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Napirenden a labdarúgó Falvak Kupája

Dobos László 2022. november 09., 14:35

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) idén is meghirdette a Falvak Kupája (Cupa Satelor) megmérettetését, amelyet az U12-es korosztályú (2010. január 1. után született) játékosokból álló vidéki gyermekcsapatoknak írtak ki.

Napirenden a labdarúgó Falvak Kupája
Idén is megrendezik a vidéki gyermekcsapatoknak kiírt kupát Fotó: Pinti Attila

A területi szakaszok megszervezése a megyei labdarúgó-egyesületekre hárul. A feltétel az, hogy minden megyében legalább nyolc benevező csapat legyen. Hargita megyében tizenhárom csapat nevezett be, ezeket földrajzi kritériumok alapján egy négyes és három háromcsapatos csoportba sorolták, és már túl vannak az első körmérkőzéses tornákon.

Szombaton, november 12-én újabb mérkőzések lesznek. A helyszínek és a csoportok összetétele. Udvarhelyi csoport (Agyagfalván): Felsőboldogfalva, Zetelaka, Fenyéd és Agyagfalva. Homoródi csoport (Lövétén): Homoródszentpál, Lövéte és Homoródalmás. Gyergyói csoport (Gyergyóremetén): Gyergyószárhegy, Gyergyóújfalu és Gyergyóremete. Csíki csoport (Gyimesközéplokon): Csicsó, Gyimesközéplok és Gyimesbükk.

A bajnokság a tervek szerint tavasszal zárul, a megyéből csak egy csapat jut tovább a regionális szakaszra, ahol Kovászna, Maros, Brassó, Szeben és Fehér megyék győztesei lesznek majd az ellenfelek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.