Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyot lépett előre a Marosvásárhelyi SE utánpótlása

Horváth Bálint Ottó 2023. június 06., 17:05

Sikeres idényt zárt a Marosvásárhelyi SE labdarúgóklub ifjúsági szinten, ahol a prioritás az, hogy olyan labdarúgókat neveljenek ki, akik aztán megállják a helyüket a felnőtt csapatban is. Fehér Csaba koordinátor edzővel értékeltük az elmúlt szezont.

Nagyot lépett előre a Marosvásárhelyi SE utánpótlása
A bajnoki elődöntős U19-es csapatból többen (a labdával Csáki Dániel) a felnőtt, 3. ligás kerettel készültek Fotó: Facebook/Marosvásárhelyi SE

A marosvásárhelyi klub három korosztállyal volt érdekelt az országos bajnokságban, illetve az Elit Ligában. Közülük az U19-es csapat érte el a legnagyobb eredményt, amely elődöntőt játszott az országos bajnokságban, és a későbbi győztes Resicabányai CSM ellen végig megvolt az esélyük ahhoz, hogy döntőbe jussanak.

„Ez egy nagyon jó generáció, kiváló játékosokkal, akik közül többen is bemutatkoztak már a felnőtt csapatban és a 3. ligás kerettel is készültek, ezúton köszönjük az edzőknek a lehetőséget, hogy többször velük edzhettek, és a fejlődésükhöz ők is hozzátettek”

– fogalmazott Fehér Csaba az együttes eredményes szezonjáról.

A klub U17-es csapata hajszállal maradt le a felsőházi rájátszásról, de aztán toronymagasan nyerte meg az alsóházat, a koordinátor edző szerint ezek a játékosok is ígéretes jövő elé néznek. Az U16-osok az Elit Ligában mérettették meg magukat, ahol az utolsó helyen végeztek, de fontos kiemelni, hogy náluk egy évvel idősebb ellenfelekkel játszottak. Mindemellett, a kisebb korosztályokkal több tornagyőzelmet szereztek, az idény során velük is egész jó eredményeket értek el.

Fehér Csaba szeretné, hogy minél több ifjúsági játékos kerüljön be és bizonyítson a felnőtt csapatban Fotó: Facebook/Marosvásárhelyi SE

„A legfontosabb célunk az volt, hogy mindenhol előre lépjünk a tavalyi eredményekhez képest. Ez sikerült, hiszen nagyon nagy előrelépés történt, merem azt állítani, hogy a klub megalakulása óta a legjobb szezont futottuk utánpótlás szinten, és úgy vélem, hogy jó úton haladunk.

Igazából, mi minden nap azért dolgozunk, az a prioritásunk, hogy minden korosztályban olyan labdarúgókat neveljünk ki, akik aztán a felnőtt futballban is megállják a helyüket, és teljesíteni tudják a felnőtt 3. ligás, vagy akár magasabb szintű csapat elvárásait”

– mutatott rá Fehér Csaba.

Hozzátette, azt szeretnék, hogy minél több olyan ifjúsági játékos kerüljön be és bizonyítson a felnőtt csapatban, aki helyi szinten a klub utánpótlásában nevelkedett és ne máshonnan kelljen ide hozni.

A 19 éven aluli együttes csapatkapitánya Fehér Szilárd, a koordinátor edző fia Fotó: Facebook/Marosvásárhelyi SE

Ami a következő szezont illeti, Fehér Csaba ismertette, hogy az U19-esek, U17-esek és U16-osok mellett az U15-ös korosztályú csapatuk is az országos bajnokságban fog indulni, közülük lehetséges, hogy az U15-ös és az U16-os csapat az Elit Ligában lesz érdekelt. Egyelőre viszont a szövetség jóváhagyására, illetve a pontozási rendszerre várnak. A kisebb korosztályok pedig a megyei bajnokságban és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia által szervezett bajnokságban játszanak majd.

A Marosvásárhelyi SE ifjúsági játékosai számára hamarosan elkezdődik a nyári szünet, a nagyobb korosztályok július közepéig, a kisebbek augusztus elejéig lesznek vakáción, majd utána elkezdődik az új idényre való felkészülés.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.