Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyon nehéz az újonc Ladies szezonkezdete, a Vasas Femina nem kímélte

Horváth Bálint Ottó 2021. augusztus 30., 17:50 utolsó módosítás: 2021. augusztus 30., 17:53

Elkezdődött a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság új szezonja, a nyitófordulóban az újonc Marosvásárhelyi Ladies 7–0-ra kapott ki a mezőny egyik legjobbjának számító Székelyudvarhelyi Vasas Feminától.

Nagyon nehéz az újonc Ladies szezonkezdete, a Vasas Femina nem kímélte
A Ladies a másodosztályú bajnokság legjobbjaként szerepelhet az élvonalban. Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

A hazai pályán játszó marosvásárhelyi csapat korán hátrányba került, de harmincöt percig viszonylag jól tartotta magát, a második félidőre aztán kicsit elfáradtak a játékosok, és nem tudták elkerülni a nagyarányú vereséget.

Székely András, a Marosvásárhelyi Ladies elnöke: „Tapasztalatlan még a csapatunk, Székelyudvarhely a bajnokság első három-négy együttese közé tartozik. Számunkra nem kedvező a szezonkezdet, hiszen hétvégén a bajnoki címvédő Kolozsvári Olimpia otthonában játszunk, majd a Galaci Universitatea lesz az ellenfelünk”.

Az együttes augusztus elején kezdte el a felkészülést, de a játékosok családi programjai miatt nem volt együtt teljesen a csapat, a múlt héten négy labdarúgó is hiányzott a felkészülésen. Továbbá, a keretből a Vasas Feminához tartozó két labdarúgó a megegyezés alapján nem játszhatott saját klubja ellen.

Az 1. Ligában újonc Ladies keretét a marosvásárhelyi és környéki játékosok mellett hat székelyudvarhelyi labdarúgó alkotja, a csapat egyértelműen a bennmaradást tűzte ki célul.

„Fiatal a csapatunk, az egyik legfiatalabb az élvonalban, mérkőzésről mérkőzésre szeretnénk fejlődni. Nagy a különbség a másodosztály és az élvonal között, de amennyiben a keretet meg tudjuk tartani, nem lehet gond, reméljük, hogy sikerül bennmaradnunk” – nyilatkozta a klubelnök.

Székely András rámutatott, hogy a klub anyagi helyzete még nem világos, számítanak a helyi polgármesteri hivatal támogatására. Két hónapja ezen dolgoznak, 100 ezer lej értékű támogatásról van szó, de sajnos még semmi előrelépésre nem jutottak.

Mint elárulta, havi 20-25 ezer lejre lenne szükségük ahhoz, hogy normálisan végig tudják vinni a bajnokságot,

ebbe beletartoznak a fizetések, a kiszállások, a székelyudvarhelyi játékosok elszállásolása és az étkezés. Összesen 160 és 200 ezer lej kellene ahhoz, hogy egy középmezőnyhöz tartozó csapatot működtessünk az élvonalban” – mutatott rá a Ladies elnöke.

Női labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 1. forduló:
Marosvásárhelyi Ladies–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0–7 (0–3)
Gólszerzők: Krall Tímea (4., öngól), Kis Anita (36.), Mitri Rita (30., 50.), Benő Krisztina (69.), Tóth Györgyi (72.), Sinka Petra (88.).

További eredmények: 
CSM Alexandria–Temesvári Poli 3–1
Resicabányai Banat Girls–Nagybányai Fotbal Feminin 3–3
Galaci Universitatea–Bukaresti Fair Play 1–2
CSȘ Târgoviște–Borgóprundi Heniu – a rossz időjárás miatt elmaradt
Aradi Piros Security–Kolozsvári Olimpia – november 11-re halasztották
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.