Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyon elhúztak a gyergyóiak, de a szépítés összejött az árkosi csapatnak a kupameccsen

Sebestyén Ervin 2024. július 10., 21:02 utolsó módosítás: 2024. július 10., 21:14

Lejátszották a labdarúgó Román Kupa regionális szakaszának első mérkőzéseit, szerdán délután az Árkosi SE hazai pályán fogadta a Gyergyószentmiklósi VSK-t, amely rendkívül magabiztos győzelmet aratott.

Nagyon elhúztak a gyergyóiak, de a szépítés összejött az árkosi csapatnak a kupameccsen
Kiváló játékkal rukkolt elő a gyergyói alakulat az Árkosi SE ellen. Korábbi felvétel Fotó: Leopold Tamás

Kovászna megyében az árkosiak hódították el a kupát, míg Hargita megyében a gyergyói alakulat, nemrégiben pedig a sorsoláskor összehúzták a székely együtteseket.

Az összecsapás első 45 perce rendkívül egyoldalúra sikeredett, ugyanis a vendégek ötször is betaláltak, amire nem érkezett válasz. A második játékrészben viszonylag változott a játék képe, bátrabban futballozott a hazai klub, két találatot sikerült is szereznie, azonban ez csak szépségtapasz volt, 5–2-es vereség lett a vége.

„Természetesen Gyergyó egy jobb képességű csapat, nem hiába nyerték meg a Hargita megyei bajnokságot és jutottak fel a 3. Ligába, mi pedig Kovászna megyében csak az ötödik helyen végeztünk, úgymond csak hobbi szinten játszunk.

Az első húsz-huszonöt percben jól bírtuk a tempót, utána pedig kaptunk öt gólt, amiből azonban három ajándék volt, mert a védelmünk és a kapusunk is hibázott.

A második félidőben bátrabban játszottunk, feljebb toltuk a támadásunkat és a védekezésünket, kockáztatnunk kellett, de ennek meg is lett az eredménye, mert sikerült két találatot szereznünk.

Összességében jó mérkőzést játszottunk, a játék képe alapján egy-kettő igen, de három gólos nem kellett volna legyen a különbség, viszont Gyergyó megérdemelten győzött” – mondta el az összecsapást követően a Székely Sportnak Mánya Szabolcs, a hazaiak játékosa.

A Román Kupa regionális szakaszának lebonyolításáról

A kupasorozat lebonyolítási rendszere szerint a megyék és Bukarest kupagyőztesei hét helyért játszanak, azaz, hogy bejussanak az országos kiírás első fordulójába. Ehhez a 42 együttest háromcsapatos csoportokra osztották, mindenhol három mérkőzést rendeznek.

A csoportok első helyezettjei a régió döntőjében szerepelnek, a végső győztes megkapja az adott zóna Román Kupa-trófeáját, egyben kvalifikálja magát a következő szakaszba, az 1. fordulóba.

A székely megyék egy csoportba, a 3-as régió 1-es jelű hármasába kerültek. Azaz, Maros, Kovászna és Hargita megye kupagyőztesei csapnak itt össze. A csoportgyőztes pedig a Brassó-Fehér-Szeben trió legjobbjával néz farkasszemet a fináléban.

A labdarúgó Román Kupa regionális szakaszának csoportmérkőzéseit július 10-én, 13-án és 17-én játsszák 18 órától, a döntőt pedig július 20-án 17 óra 30 perctől szervezik.

Labdarúgó Román Kupa, regionális szakasz:
Árkosi SE–Gyergyószentmiklósi VSK 2–5 (0–5),
Gólszerzők: Tompa Csaba, Mihály Zsombor, illetve Szőcs 2, Kovács, Tankó L., Țepeș.

Hátralévő mérkőzések:
július 13-án: Mezőpagocsai ASF (Maros)–Árkos,
július 17-én: Gyergyószentmiklós–Mezőpagocsa.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.