Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy lehetőség előtt a székelyföldi női futballcsapatok

Dobos László 2024. május 15., 10:27

Négy erdélyi együttes jutott be a női labdarúgó Román Kupa elődöntőjébe, kettő közülük pedig székelyföldi. A szerda délutáni elődöntőben Csíkszereda–Beszterce, illetve Kolozsvár–Székelyudvarhely párharcokon dől el a továbbjutás.

Nagy lehetőség előtt a székelyföldi női futballcsapatok
Csíkszeredában 1–1-es döntetlent játszott legutóbb az FK és a Gloria Fotó: Pinti Attila

Időrendi sorrendben elsőként, szerdán 13 órakor kezdődik az FK Csíkszereda–Besztercei Gloria találkozó, amelynek helyszíne az FK-sportpark.

A házigazda csíkiak a női labdarúgó Szuperliga felsőházában szerepelnek, ahol a harmadik helyen állnak: a mérlegük négy győzelem, négy vereség és két döntetlen. Az FK a Román Kupa csoportköréből a második helyről jutott tovább, 2–0-ra nyert a Temesvári Poli otthonában, majd hazai pályán 6–0-ra verte a Banat Girls együttesét, a kupa csoportkörének zárómérkőzésén pedig 3–2-es vereséget szenvedett Nagyiklódon, a Kolozsvári U vendégeként.

Félelmetes sorozat áll a Beszterece csapatának neve mellett. A Gloria a Szuperliga alsóházában szerepel, ahol mind a tíz eddigi mérkőzését megnyerte, ezeken a meccseken 53 gólt lőtt és csak négyet kapott. Az együttes a Román Kupa csoportköréből csoportelsőként jutott tovább: 6–2 a Marosvásárhellyel, 8–0 a már bajnok Konstancai Farullal és 2–0 az Alexandriával.

Besztercén 0–0-át ért el idén tavasszal az FK Csíkszereda Fotó: Besztercei Gloria

Az FK Csíkszereda és a Besztercei Gloria a 2023–2024-es bajnokságban kétszer játszott egymás ellen, az alapszakaszban, ahol mindkét találkozó döntetlennel zárult: Csíkban 0–0 volt az eredmény, Besztercén pedig 1–1.

Érdekessége a délutáni FK Csíkszereda–Besztercei Gloria összecsapásnak, hogy a vendégek kapusa a csíkiak volt játékosa, Salamon Szidónia.

Hat győztes kupameccset követően elődöntőzik a Vasas Femina

Délután 3 órakor kezdődik Nagyiklódon a Kolozsvári U–Székelyudvarhelyi Vasas-Femina elődöntő, a két csapat a 2023–2024-es szezonban először játszik egymás ellen. A kolozsváriak az élvonal felsőházában szerepelnek, ahol a második helyen állnak, a kupából pedig – a csíkiakat megelőzve – az első helyről jutottak tovább.

Jó sorozat áll a székelyudvarhelyiek mögött, akik vezetik a 2. Ligában szériájukat, a Román Kupa csoportköréből pedig elsőként jutottak tovább. A Vasas Femina hat győztes mérkőzésen van túl a kupasorozatban. Az egyenes kieséses szakaszban: 8–2 a Brassói Colțeával, 3–0 a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-val, 5–3 az FC Botoșani ellen, majd a csoportkörben 4–2 a Bukaresti Rapiddal, 10–0 a Nagyváraddal és 5–1 a Craiovai U ellen.

Mindkét szerda délutáni kupamérkőzést élőben közvetíti a frf.tv.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.