Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy falat előtt a nemzetközi porondon a Sepsi OSK

Sebestyén Ervin 2022. augusztus 04., 11:19

A svéd bajnokság tavalyi harmadik helyezettje, a Djurgårdens IF lesz a Sepsi OSK ellenfele csütörtökön este a labdarúgó Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének első összecsapásán. Remek formában van a stockholmi gárda.

Nagy falat előtt a nemzetközi porondon a Sepsi OSK
Nem lesz könnyű dolga a háromszékieknek, kitűnő formában van svéd ellenfelük Fotó: Pinti Attila

A piros-fehérek a második körben csatlakoztak be a selejtezősorozatba, ahol a szlovén Olimpija Ljubljana volt az ellenlábasuk. Akkor is hazai pályán kezdte a párharcot a Sepsi OSK, ahol magabiztos, 3–1-es sikert arattak. A visszavágón gyorsan elbukták az előnyüket és végül csak tizenegyesekkel sikerült továbbmenniük a következő körbe. A bajnokságban a hétvégén a FC Petrolul Ploiești látta vendégül őket, ahol hátrányból kellett felállniuk és végül 1–1-es döntetlent értek el, így három fordulót követően továbbra is veretlenek a román pontvadászatban. A két gyengébb teljesítmény sem vette el a játékosok kedvét.

„Az előző két mérkőzés, az Olimpija Ljubljana és a Petrolul ellen nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de a lényeg az, hogy a szlovénok ellen továbbjutottunk és Ploiești-en visszajöttünk hátrányból, sőt még nyerhettünk is volna.

A játékosok önbizalmával nincsen gond, kissé felgyűlt a fáradtság ezen a két meccsen, és ez az eredményen is meglátszott. De, a fiúk nagyon bizakodók, kipihenték magukat, és reméljük, hogy egy jó eredményt fogunk elérni”

– nyilatkozta megkeresésünkre Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója.

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK korábban egyszer sem találkozott svéd ellenfelével, azzal viszont tisztában vannak a klubnál, hogy nagyon nehéz lesz kiharcolniuk a továbbjutást. A Djurgårdens IF korábban 12 alkalommal hódította el a svéd bajnoki címet, idén 16 forduló elteltével vezeti a pontvadászatot. A Konferencia Liga selejtezőjének előző körében a horvát HNK Rijeka volt az ellenfelük, amelyet nagy meglepetésre nagyon simán, 4–1-es összesítéssel ejtettek ki. Ez viszont korántsem lepte meg Hadnagy Attilát.

„A Djurgårdens és a Rijeka párharcát megelőzően 80 százalékban biztos voltam benne, hogy a svédek fognak továbbjutni, hiszen náluk javában zajlik a bajnokság, 16 fordulót játszottak le. Az első helyen állnak, stabil csapatot alkotnak, és nagyon jó formában vannak, az erősségük az, hogy gyors focit játszanak” – mondta Hadnagy.

Kihangsúlyozta, megmaradnak a realitás talaján, elsődleges céljuk az lesz, hogy tudják felvenni velük a küzdelmet, nagyon jó teljesítményt nyújtsanak, győzelmet érjenek el hazai környezetben, így előnyből várhassák a visszavágót. A hazaiak helyzetét nehezítik a sérülések is.

A keretben friss hiányzók nincsenek, csak a régiek, Askovszki és Achahbar, utóbbi már a keretben van, de még nincs százszázalékos állapotban. Ștefănescu legalább két hétre kidőlt ágyékproblémái miatt, így ő sem lesz bevethető”

– számolt be a piros-fehérek sportigazgatója.

Fotó: Pinti Attila

Szerda délután az együttes közleményt adott ki, amelyben tudatták, hogy az európai szakszövetség megfigyelőjének jelentése szerint a háromszéki együttes drukkerei rasszista megnyilvánulása pénzbüntetést és szektorbezárást jelentenek a klubnak. Emiatt félbe kellett hagyniuk a jegyértékesítést, 500 ülőhelyet szabadon hagyniuk, amelyet csak gyerekek foglalhatnak el.

Az összecsapást a lengyel Paweł Raczkowski vezeti majd, a játékvezető munkáját Radosław Siejka és Adam Kupsik segíti majd. A megmérettetést 21 órától rendezik, a Pro Arena (volt Pro X) televíziós csatornán lehet élőben követni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.