Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem csak megállná a helyét, minél jobb csapattá válna a 3. Ligában a Marosvásárhelyi SE

Horváth Bálint Ottó 2022. június 30., 14:10 utolsó módosítás: 2022. június 30., 16:42

Veretlenül zárta a nemrég befejeződött 2021–2022-es szezont a Marosvásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely teljesítette legfőbb célját, feljutott a harmadosztályú bajnokságba. Az együttes koordinátor-edzőjét, Fehér Csabát kérdeztük a folytatásról.

Nem csak megállná a helyét, minél jobb csapattá válna a 3. Ligában a Marosvásárhelyi SE
Gyergyószentmiklóson ünnepelte meg a feljutást a marosvásárhelyi csapat Fotó: Portik Csaba

Az összeszokott csapatot alkotó marosvásárhelyiek nem találtak legyőzőre az elmúlt szezonban, amely során végig magabiztosan teljesítettek. A sorozatos győzelmek mellett mindössze egy döntetlent játszottak és nem volt kérdéses a diadaluk a Maros megyei 4. Ligában, amelynek lejártával a Román Kupa megyei szakaszát is megnyerték. A Marosvásárhelyi SE a múlt hétvégén koronázta meg a tökéletes szezont, amikor a Gyergyószentmiklósi VSK elleni osztályozós párharcban kettős győzelemmel (hazai pályán 4–1-re, idegenben 6–3-ra nyertek) kiharcolta a 3. Ligában való szereplés jogát.

Fehér Csaba, a Marosvásárhelyi SE koordinátor-edzője az osztályozós párharc kapcsán megjegyezte, hogy a 4–1-gyel végződött hazai első mérkőzésen, ha nagyobb lett volna a gólkülönbség, akkor senki sem haragudott volna meg, hiszen rengeteg helyzetet kihagytak. „Idegenben rossz minőségű pálya fogadott, emiatt nem tudtuk a saját játékunkat játszani, és ez is befolyásolta az első félidőben az erőviszonyokat” – mutatott rá a szakvezető. Hozzátette, a visszavágón egy jóval keményebben fellépő ellenféllel találkoztak, amely nem hasonlított a hazai mérkőzéshez. Mindezek miatt az első félidőt megszenvedték, de meccsben voltak, és a második játékrészben sikerült megfordítaniuk az eredményt.

Ez a feljutás egy új kezdet mindenki számára, a 3. Liga teljesen más kávéház, de nagyon reméljük, hogy a lehető legjobban eleget tudunk tenni a harmadosztályú elvárásoknak, és olyan focit hozunk a városba, amit jelenleg más nem tud biztosítani”

– fogalmazott Fehér Csaba.

Kiemelte, biztos, hogy szükség van erősítésekre, de nagyrészt a jelenlegi játékoskeretre számítanak a 3. Ligában. „Bizonyos posztokon szükségünk van játékosokra, de azt még nem döntöttük el, hogy pontosan hány érkező lesz. A szerződések meghosszabbításáról egyelőre senkivel nem tárgyaltunk, a napokban vezetőségi gyűlést tartunk, és akkor dől el, hogy Emil Deteșan vezetőedző marad vagy nem a csapat élén, illetve a játékosok közül ki az, aki vállalja a 3. ligás szereplést, és milyen formában folytatjuk tovább”.

A csapat céljairól Fehér Csaba úgy nyilatkozott, a 3. Liga őszi szezonjában szeretnének nagyon jól teljesíteni, majd ennek függvényében a téli szünetben eldöntik, hogy milyen változtatásokra lesz szükség annak érdekében, hogy a folytatásban még jobb csapattá váljanak.

A marosvásárhelyi együttes játékosainak nincs idejük a pihenésre, hiszen a jövő héten már újabb tétmérkőzéseket játszanak a Román Kupa új kiírásának regionális szakaszában, a sorsolás szerint a Közép régió 1-es csoportjában Brassó és Szeben megye kupagyőzteseivel találkoznak. Fehér Csaba kihívásnak nevezte a Román Kupa új lebonyolítási rendszerét, meglátása szerint érdekesebbnek és jobbnak tűnik, mint az eddigi formátum. A menetrend szerint a Marosvásárhelyi SE július 6-án, szerdán 18 órától a Brassó megyei Feketehalom csapatát fogadja, majd három nappal később a Nagyszebeni Inter Stars vendége lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.