Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Minél fennebb jutna a Kézdivásárhelyi SE női focicsapata

Daczó Hodor Barna 2023. szeptember 17., 08:11

A Kézdivásárhelyi SE labdarúgó-szakosztálya idén felnőtt és U15-ös női csapatokkal is benevezett a bajnokságba. A részletekről Bogdan Moroianu edzőtől érdeklődtünk.

Minél fennebb jutna a Kézdivásárhelyi SE női focicsapata
A KSE ifi és felnőtt női csapatai edzőjükkel Fotó: KSE

Bogdan Moroianut a céhes városi női foci kezdeteiről kérdeztük. „Testvéremmel, Deceballal több mint tíz éve kezdtük el, miután tanárok lettünk. Ő a Turóczi Mózes-, magam a Petőfi Sándor-iskolában edzettük a lányokat órák után. Elég jó csapat alakult ki, amellyel országos második helyezést értünk el. Ezelőtt talán öt évvel a Puskás Akadémia égisze alatt is edzettük a lányokat, ám közben nálunk megszűnt a női foci és a korábban általunk felkészített lányok elmentek Szentgyörgyre, ahol jelenleg is játszanak. A kezdő csapatból heten vagy nyolcan a »mieink«. Várjuk őket haza, bár nem lesz könnyű visszakerülniük a csapatba” – jegyezte meg az edző.

Az újraindulásról is érdeklődtünk. „Egy hónapja keresett meg Rancz Lajos klubelnök az ötlettel és komoly projekt lévén, rábólintottam.

Játékostoborzót követően az első edzésen kilenc lánnyal kezdtünk, jelenleg 30–35 fős kerettel dolgozunk. Felnőtt csapatunk indul a 3. Ligában, illetve az U15-ös országos bajnokságban is rész veszünk”

– hangsúlyozta.

A felnőtt csapat már megmérettetett a Román-kupában. „Nagyon jól szerepeltek a lányok a tapasztaltabb Chindia Târgoviște ellen, a rendes játékidő végén 1–1 volt az állás, végül büntetőrúgásokkal veszítettünk. Bár sokat edzettük a tizenegyeseket, a lányok kicsit izgultak és két kapufát rúgtak, ám ezt leszámítva remekül játszottak” – mutatott rá.

Hozzátette, az U15-ös lányok első bajnoki mérkőzését pénteken, Bákó ellen rendezték volna, ám a moldvai csapat betegség miatt halasztást kért. „Emiatt az ifik jövő héten lépnek pályára a bajnokságban, míg a felnőtt csapat vasárnap, 11 órakor hazai pályán fogadja a Székelyudvarhelyi Vasas Femina II. csapatát” – ismertette.

Bogdan Moroianu hangsúlyozta, a cél, hogy minél fennebb jussanak.

„Minél fennebb és minél hamarabb. A fociban az egyik gond a türelem hiánya, azonnali eredményeket vár mindenki. Dolgozunk, hetente háromszor edzünk, hétvégén pedig mérkőzések vannak, a lányok egyre ügyesebbek” – fejtette ki.

A KSE lányai a 3. ligás felnőtt bajnokságban Botoșani, Galac, Jászvásár, a Vasas Femina II., Sepsiszentgyörgy és a Brassói Colțea csapatával kerültek egy csoportba, mindegyik csapattal kétszer játszanak oda-visszavágó rendszerben.

A KSE felnőtt női csapatának kerete

Hodor Hanna (kapus), Zölde Alíz, Haág Regina, Veres Kinga, Fazakas Kriszta, Rendy Hanna, Ruzsa Diana, Pászka Renáta, Dumitru Beáta, Karácsony Brigitta, Bartók Emőke, Kész Enikő.

Az U15-ös keret

Bartók Emőke (kapus), Zonda Tímea, Molnár Regina, Opra-Bódi Bernadett, Kosztándi Kinga, Bodó Boglárka, Szász Tímea, Pászka Szabina, László Kamilla, Pénzes-Csiszár Fruzsina, Veres Flóra-Boróka, Székely Anita, Giligor Kincső, Zoltán Anita, Zoltán Zsanet, Tărlungean Cristina, Tărlungean Daria, Majlát Eszter, Dóczé Anta, Kovács Fanni, Kovács Boróka.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.