Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindkét félidőben kilenc-kilenc gólt szereztek

Dobos László 2022. december 07., 17:06 utolsó módosítás: 2022. december 07., 17:07

Magabiztos, nagy különbségű győzelemmel jutott a női labdarúgó Román Kupa legjobb 16 együttese közé az FK Csíkszereda. Albu László vezetőedző tanítványai szerdán délután 18–0-ra győztek a második ligás CS Nicu Gane Fălticeni otthonában.

Mindkét félidőben kilenc-kilenc gólt szereztek
A bajnokságban és a kupasorozatban jól szerepel a FK Csíkszereda női futballcsapata. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Sokat buszozott szerdán a csíki női futballcsapat, hajnalban indult, és késő este érkezett haza. Az élvonalban újoncként az alapszakaszt a 4. helyen záró csíki gárda Románia észak-keleti részén, Suceava megyében, Fălticeni-ben játszott kupameccset másodosztályú ellenfelének otthonában.

Albu László vezetőedző változtatott az utolsó bajnokin pályára küldött kezdőcsapatán, a kupameccsen játéklehetőséget adott az addig kevesebbet szereplő játékosoknak is, akik éltek a lehetőséggel, a székelyföldiek szünetben 9–0-ra vezettek. A második játékrészben is 9 gól született, a játékvezetők pedig egy perccel sem hosszabbították meg a találkozót.

Fotó: Pinti Attila

„Örülünk a győzelemnek természetesen, de ha szakmailag nézzük a dolgokat, még egy jó edzésnek sem felelt meg ez a mérkőzés, mert az ellenfél egyszer sem tudta veszélyeztetni kapunkat. Fălticeni stadionjában játszottunk, de sáros pályán.

A továbbjutás mellett pozitívum, hogy tudtam használni a fiatal játékosokat, a 15 éves Bodor Anita megszerezte első gólját a felnőttek között, és a szintén 15 éves kapusunk, Balog Boglárka is gólt szerzett, ő egy 11-est értékesített. A nyolcaddöntő sorsolásáról meg nem tudunk semmit” – nyilatkozta Albu László a Székelyhonnak.


Női labdarúgó Román Kupa, 4. forduló (a legjobb 16 közé jutásért):
CS Nicu Gane Fălticeni–FK Csíkszereda 0–18 (0–9)
gólszerzők: Mezőssy Melánia (2., 11., 17., 21. és 63.), Györgyicze Réka (19., 25., 58., 77. és 78.), Balázs Eszter (60. és 65.), Nagy Noémi (4.), Bodor Anita (18.), Balog Boglárka (24., büntetőből), Szőke Eszter (55.), Antal Anita (61.) és Péter Alexandra (84.).
Játékvezetők: Andrei Apreutesei, Iulian Contofan és Ana Pușcasu (mindhárman Jászvásár).

CSNG Fălticeni: Daria Iurenciuc – Andreea Lazăr, Denisa Boliașcu, Denisa Cârstean, Riannna Rotaru, Lenuța Horodnic, Elena Sîrghie, Denisa Desmarin, Daria Maftei, Diana Băcan, Claudia Ungureanu. Cserék: Cătălina Maxinese, Denisa Spincenatu. Edző: Marcel Irimie.

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke, Bartalis Barbara, Albu Erika, Antal Anita, Mezőssy Melánia, Péter Alexandra, Györgyicze Réka, Nagy Noémi, Bodor Anita. Cserjátékosok: Salamon Szidónia (kapus), Nyéki Anna, Balázs Eszter, Szőke Eszter, Kristó Laura, Részegh Beáta, Péter Kinga, Abos Bianka, Horvát Luca. Stáb: Albu László (vezetőedző), Gál Ervin (másodedző), Tőke Szilárd (erőnléti edző), Ferencz Levente (kapusedző), Sánta Noémi (egészségügyi asszisztens), Tímár Zsombor (gyúró).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.