Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvédte címét Sápmi a CONIFA-vébén

Zátyi Tibor 2024. június 08., 17:47

Véget ért Bodø-ben a CONIFA második női labdarúgó-világbajnoksága, a szombati döntőben sokáig érett a meglepetés, végül a címvédő Sápmi legyőzte Tamil Eelam együttesét.

Megvédte címét Sápmi a CONIFA-vébén
Sápmi mind az öt meccsét megnyerte a vébén Fotó: Nicholas Noreng/Sportskollektivet

A Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének női világbajnokságát eredetileg hat csapattal és két csoportban rendezték volna meg Bodø-ben, időközben két válogatott, a Kibris Türk FF (Észak-Ciprus) és a Kashmir FA (India) különböző okok miatt visszalépett a tornától. Végül háromcsapatos lett a vébé, miután Tibet vízumgondok miatt nem tudott elutazni Norvégiába, Tamil Eelam (Srí Lanka), a címvédő FA Sápmi (Lappföld) és Székelyföld válogatottja harcolt az aranyéremért.

Így változott a torna lebonyolítása, a csoportkörben mindenki mindenkivel kétszer találkozott, az első két helyezett pedig szombaton délután a Bodø/Glimt stadionjában játszhatta a finálét.

Székelyföldnek nem volt szerencséje, hiszen az első találkozóján hiába vezetett kétszer is Tamil Eelam ellen, az ellenfél egyenlített, így döntetlennel ért véget a csata. A második összecsapáson sem jött ki a lépés Albu László tanítványainak, akik a hajrában kapott góllal alulmaradtak a srí lankaiakkal szemben, míg a házigazda Sápmitól előbb 2–0-ra, majd 3–0-ra kaptak ki, így a harmadik helyen végeztek a csoportban, egyúttal a vébén is.

A szombati döntőben Tamil Eelam egy ellentámadásból szerzett góllal sokáig vezetett, ám a nagy meglepetés végül elmaradt, hiszen Sápmi a hajrában egy büntetőből egyenlített, majd egy szögletet követően a győztes gólt is megszerezte.

A lappföldiek ezzel megvédték világbajnoki címüket, amit 2022-ben Sabionettában szereztek meg a Tibet elleni páros meccseket követően.

2. CONIFA női labdarúgó-világbajnokság, döntő
Sápmi–Tamil Eelam 2–1 (0–1).

Korábbi eredmények a csoportban: Tamil Eelam–Székelyföld 2–2, Sápmi–Székelyföld 2–0, Sápmi–Tamil Eelam 2–0, Tamil Eelam–Székelyföld 1–0, Sápmi–Székelyföld 3–0, Sápmi–Tamil Eelam 8–0.
A csoport végeredménye: 1. Sápmi 12 pont (15–0), 2. Tamil Eelam 4 (3–12), 3. Székelyföld 1 (2–8).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.