Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megtette az első lépést a bennmaradás felé a Marosvásárhelyi Ladies

Horváth Bálint Ottó 2022. március 06., 15:23 utolsó módosítás: 2022. március 06., 15:34

Értékes győzelmet szerzett a női labdarúgó-élvonalban a bennmaradásért küzdő Marosvásárhelyi Ladies, az alsóházi rájátszás első fordulójában 2–1-re nyert a közvetlen rivális CSȘ Târgoviște vendégeként.

Megtette az első lépést a bennmaradás felé a Marosvásárhelyi Ladies
Fotó: Marosvásárhelyi Ladies

A vasárnap délelőtti mérkőzésen a vásárhelyiek a szünetben 1–0-ra vezettek, majd a folytatásban a házigazdák is betaláltak ugyan, de Dávid Márta második góljával sikerült megszerezni a három pontot.

Mihály Sándor, a Marosvásárhelyi Ladies edzője elmondta, az elejétől a végéig ők uralták a játékot, és megérdemelték a győzelmet. „Ritkán voltak veszélyesek a hazaiak, viszont nagyon védték a kaput, nehéz volt betörni.

A játékosaink hozták az elvárt szintet, az egyéni minőség meghozta az eredményt. Nagyon fontos győzelem ez számunkra, hiszen eltávolódtunk a veszélyes zónától, és biztató a jövőre nézve”

– nyilatkozta a szakvezető.

A következő fordulóban szombaton 11 órától a Ladies ezúttal hazai pályán egy másik kiesőjelölt csapattal, a Galaci Universitateával találkozik. Mihály Sándor közölte, a mostani győzelem nem ér semmit, ha a jövő heti hazai meccset nem tudják megnyerni. Hozzátette, remélik, hogy ezután nem csak a kiesés elkerülésére közvetlen ellenfeleiket, hanem mindegyik alsóházi csapatot meg tudják verni.

Női labdarúgó 1. Liga, rájátszás, alsóház, 1. forduló:
CSȘ Târgoviște–Marosvásárhelyi Ladies 1–2 (0–1).
Gólszerző: Dávid Márta (34., 70.).
A Ladies felállása: Magyari Eleonóra – Timár Erika, Vincze Noémi, Dakó Kata, Krall Tímea, Lucia Meleacă, Tamás Tímea, Adorján Szidónia, Székely Kincső (csapatkapitány), Dávid Márta, Csóka Antónia. Cserék: Bereczki Anita, Bereczki Henrietta, Nagy Renáta, Menyhárt Krisztina. Edző: Mihány Sándor.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.