Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megteheti az első lépést a döntőbe kerülésért a Sepsi OSK

Sánta Imre 2022. április 20., 12:04 utolsó módosítás: 2022. április 20., 12:14

Fennállása óta másodszor jutott a labdarúgó Román Kupa elődöntőjébe a Sepsi OSK, amelynek a szerda esti első mérkőzésen a címvédő Universitatea Craiova lesz a vendége. A visszavágót három hét múlva rendezik a dél-romániai városban.

Megteheti az első lépést a döntőbe kerülésért a Sepsi OSK
A bajnokságban hazai pályán sikerült legyőzni az oltyánokat. Fotó: Pinti Attila

A sepsiszentgyörgyi sportszerdát a Sepsi-SIC nyitja meg, amely a női kosárlabda-bajnokság döntőjének első csatáját vívja az Aradi FCC Baschet ellen, majd azt követően a foci veszi át a főszerepet, amikor a Sepsi Arénával szomszédos stadionban pályára lépnek a Cristiano Bergodi által irányított piros-fehérek is. Mindkét meccset nagy érdeklődés övezi, a jó hangulat tehát garantált, a szurkolókon semmi nem fog múlni, így már csak az marad hátra, hogy kedvenceik is felnőjenek az elvárások szintjére.

A labdarúgó Román Kupa elődöntőjének első mérkőzésén két jó formában levő együttes méri majd össze erejét, ugyanis míg a Sepsi OSK a bajnokság alsóházi rájátszásában eddig megőrizte veretlenségét, addig az Universitatea Craiova a felsőház küzdelmei során zsinórban aratott fontos sikereket olyan csapatok ellen, mint az FCSB, a Kolozsvári CFR vagy a Konstancai Farul, és ezzel ismét bejelentkezett a végső győzelemért vívott harcba.

A szerda este egymással farkasszemet néző ellenfelek korábban már kétszer találkoztak egymással a kupasorozatban, azonban a háromszékieknek túl sok babér nem termett ezeken az összecsapásokon, mindkét alkalommal az oltyánok jutottak tovább. A bajnokságban viszont már más a helyzet, itt a Sepsi OSK rendelkezik pozitív mérleggel, ráadásul

a piros-fehérek ebben az idényben is jobban teljesítettek, az alapszakaszban előbb a Ion Oblemenco Stadionban értek el döntetlent, majd hazai pályán legyőzték Laurențiu Reghecampf csapatát.

Az előzményeket figyelembe véve, kiélezett küzdelemre lehet számítani az elődöntőben, amelynek első felvonása előtt Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője úgy vélekedett, ha már idáig eljutottak, mindent meg fognak tenni a fináléba jutásért, és bár egy nagyon erős csapat ellen kell ezt megvalósítaniuk, nem tekinti lehetetlen vállalkozásnak.

„Bízom abban, hogy amint az utóbbi időben tettük, most is sikerül pozitív eredményt elérni. Ez kissé más lesz, mert oda-visszavágót játsszunk, ezért nem szabad kockáztatnunk. Meg akarjuk nyerni ezt az első meccset hazai pályán, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a második felvonást idegenben játsszuk.

A Craiova most lendületben van, sok gólt szereztek és keveset kaptak. Edzettem őket, úgyhogy tudom, erősségük a csapategység, nincs túl sok hiányosságuk. Két-három hónappal ezelőtt még voltak gondjaik, de mostanra már egy nehezen legyőzhető csapattá váltak.

Most a legfontosabb ez az első összecsapás, és mint általában, ezúttal is derűlátó vagyok. Eljutottunk az elődöntőig, és még egy utolsó erőfeszítést kell tennünk a továbbjutásért” – nyilatkozta Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Az olasz szakember ugyanakkor kiemelte a hazai pálya és a szurkolók jelenlétének előnyét, ezért arra kérte a sepsiszentgyörgyi közönséget, hogy akárcsak a legutóbbi UTA elleni találkozón, minél nagyobb számban vegyenek részt a mérkőzésen, és bíztassák a csapatot, mert szükség van arra a többlet energiára, amit a telt lelátók tudnak átadni a labdarúgóknak.

A szerdán este 19 óra 30 perckor kezdődő Sepsi OSK–Universitatea Craiova kupaelődöntő első felvonását a Radu Petrescu, Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu által alkotott bukaresti trió vezeti majd, és a Digi Sport 1, az Orange Sport 1 és a Prima Sport 1 televíziós csatornák élőben közvetítik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.