Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Még tovább kell várni a Marosvásárhelyi SE első pontjaira

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 08., 20:28

A bajnokság harmadik fordulóját is vereséggel zárta a marosvásárhelyi labdarúgócsapat, amely továbbra is pont nélkül áll és sereghajtó lett a 3. Liga 9-es csoportjában.

Mindhárom pontot elvitték a kudzsiriak Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi SE az első pontjainak megszerzésére készült a 3. forduló pénteki hazai találkozóján, miután az első két játéknapon szoros meccseken szenvedett vereséget Nyárádtőtől és a Gyulafehérvári Unireától. Ellenfele az a Kudzsiri Metalurgistul volt, amely ezzel szemben két győzelemmel kezdett.

A víkendtelepi pályán közel 500 néző előtt lejátszott mérkőzésen az ASA egykori legendája, Szőllősi László végezte el a kezdőrúgást. Ezt megelőzőn a marosvásárhelyi klub vezetősége speciális idénybérlettel ajándékozta meg az egykori kiváló futballistákat, akik elvitték a marosvásárhelyi labdarúgás hírnevét az országba és a nagyvilágba.

Fotó: Haáz Vince

Rosszul alakult az összecsapás eleje a házigazdák számára, ugyanis a 12. percben a Fehér megyeiek szöglet után előnybe kerültek Dohotariu találatával. Ezt hamarosan akár meg is duplázhatták volna Cocan került remek helyzetbe, de a gyenge lövését Kis kivédte.

A marosvásárhelyi csapat az első félóra lejártával veszélyeztetett először, Barabás kiharcolt egy szögletet, ami után Gliga egyenlíthetett volna, de a vendégek kapusa a helyén volt.

Fotó: Haáz Vince

Innentől kezdve uralták a játékot a hazaiak, azonban nem tudták feltörni a kudzsiri együttes tömörült védelmet, így távolról próbálkoztak, Kulcsár kétszer is, de nem találta el a kaput.

A szünet után az öltözőben maradt a vásárhelyi gárda, hiszen alig néhány másodperccel a középkezdés után a Metalurgistul be is talált Cocan révén. A hazai játékosok viszont hamar magukra találtak, pár perccel később Gligát ugratták ki a védők között, aki a hálóba gurított, és szépített.

Fotó: Haáz Vince

A folytatásban a vendégek térfelén zajlott a játék, de nagy lehetőség nem alakult ki a kapujuk előtt, a kudzsiriak pedig veszélyes ellentámadásokat vezettek, és a kapufát is eltalálták.

A hazaiak támadásai ismét elakadtak a tizenhatos előtt, Kulcsár ezúttal szabadrúgásokkal próbálkozott, de nem járt sikerrel. A végéig tehetetlennek bizonyultak, a 90. percben pedig egy kontrából Cocan duplájával a Metalurgistul eldöntötte három pont sorsát.

Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi SE-nek továbbra sincs pontja ebben a bajnokságban, ám enyhe mentségére szóljon, hogy a mezőny három legerősebb csapatával találkozott a szezonkezdeten.

A Nyárádtői Unirea viszont folytatja a hibátlan menetelését az új bajnoki idényben, és a harmadik mérkőzését is megnyerte. Ezúttal fölényesen, 3–0-ra győzött a Kolozsvári Viitorul vendégeként, ezzel vezeti a ranglistát.

Fotó: Haáz Vince

Labdarúgó 3. Liga, 9-es csoport, 3. forduló:

Marosvásárhelyi SE–Kudzsiri Metalurgistul 1–3 (0–1).

Gólszerzők: Gliga (50.), illetve Dohotariu (12.), Cocan (46., 90.).
Marosvásárhelyi SE: Kis – Caliani, Preklet, Dumbrăvean, Sárközi – Barabás, Csala R., Jorza, Kulcsár, Todoran – Gliga. Cerék: Negrușa – Csedő, Moldován, Moraru, Osei, Oprea, Botorok, Csáki, Kiss. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 9-es csoport, alapszakasz, 3. forduló

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 9-es csoport, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Nyárádtői Unirea
3
3
0
0
7-2
9
2
Kudzsiri Metalurgistul
3
3
0
0
6-2
9
3
Besztercei Gloria
3
2
1
0
8-2
7
4
Gyulafehérvári Unirea
3
1
1
1
4-4
4
5
Gyulafehérvári CSU
3
1
1
1
3-3
4
6
Medgyesi SK
3
1
1
1
2-2
4
7
Kolozsvári Viitorul
3
0
2
1
3-6
2
8
Alsógáldi Industria
3
0
2
1
3-7
2
9
Marosvásárhelyi SE
3
0
0
3
4-8
0
10
Szászrégeni Avântul
3
0
0
3
0-4
0

•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.