Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marosvásárhelyi SE: még nem mondtak le a felsőházról, de már a következő szezont készítik elő

Horváth Bálint Ottó 2023. február 22., 20:16 utolsó módosítás: 2023. február 23., 10:48

Az elmúlt időszakban nagy változások történtek a harmadosztályú Marosvásárhelyi SE labdarúgócsapatánál. Több új játékos, kapusedző és sportigazgató érkezett, akiket sajtótájékoztató keretében mutattak be, de a közeli és jövőbeli célokról is beszéltek.

Marosvásárhelyi SE: még nem mondtak le a felsőházról, de már a következő szezont készítik elő
Galérianézet
Karda Attila, a marosvásárhelyi klub új sportigazgatója komoly célokkal érkezett. Sütő Szilárd vezetőedző még nem mondott le idén sem a felsőházról Fotó: Haáz Vince

A szerda kora délutáni sajtótájékoztató kezdetén először megköszönték azoknak a játékosoknak a segítségét, akik már nem tartoznak a csapat kötelékébe, de nagymértékben hozzájárultak a 3. Ligába való feljutáshoz, illetve pályára léptek a szezon első felében. Mircea Ungur, Laczkó Szilveszter, Csegöldi Ottó, Darius Ghirca, Potor Dávid, Szilágyi Loránd, Mihály Zoltán és Ruben Vecerdea nem folytatja a Marosvásárhelyi SE-nél, de mellettük Siklódi Tibor kapusedzőtől is megváltak.

A klub új sportigazgatójának a marosvásárhelyi születésű Karda Attilát nevezték ki, aki neves sportügynökként tevékenykedik, korábban pedig a 2. Ligában a Szatmárnémeti Olimpia elnöke volt.

Elmondása szerint örül ennek a lehetőségnek, hogy csatlakozhatott a marosvásárhelyi csapathoz.

Itt születtem és nőttem fel, úgy éreztem, itt ideje, hogy együtt valami újat és jót építsünk fel.

Egy komoly projekt zajlik a klubnál, amely már fél évvel ezelőtt elkezdődött. Ezalatt az idő alatt sokan rájöttek, hogy mit jelent a 3. Liga. Úgy gondoljuk, hogy a télen leigazolt az új játékosokkal egy jobb csapatot alakítottunk ki, amelyet a nyáron még erősebbé akarunk tenni” – fogalmazott a sportvezető.

Karda Attila: Úgy gondoljuk, hogy a télen leigazolt az új játékosokkal egy jobb csapatot alakítottunk ki, amelyet a nyáron még erősebbé akarunk tenni Fotó: Haáz Vince

A jövőt illetően kijelentette, a következő bajnokságban a felsőházi rájátszásba jutás kötelező cél, és ha lehetséges, megpróbálják kiharcolni a feljutást a másodosztályba.

A csapatnak az idei szezonban is van matematikai esélye a playoffra, hiszen amennyiben ezt sikerül elérni, a lehető legjobban tudnának rákészülni a következő szezonra, de ha nem jön össze, akkor az alsóházban meg akarják szerezni az első helyet, így összességében az ötödik helyen végezni.

Fekete Károly kapusedző Fotó: Haáz Vince

Fekete Károly kapusedző bőséges tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt öt évet az FK Csíkszeredánál töltötte, korábban a megszűnt Marosvásárhelyi FCM-nél és az ASA-nál dolgozott. „2008-ban kerültem Marosvásárhelyre, kilenc évet dolgoztam a csapatoknál, majd Csíkszeredába kerültem. Köszönöm a vezetőségnek a bizalmat, hogy itt folytathatom a karrieremet. A csapat mindhárom kapusát ismerem, korábban már dolgoztam velük. Tapasztaltabbak lettek, remélem, hogy elsősorban mindannyian egészségesek leszünk és hasznos munkát tudunk végezni.”

A téli átigazolási időszakban öt új játékos csatlakozott a Marosvásárhelyi SE keretéhez, akik eddigi pályafutásuk során jóval magasabb szinten játszottak.

Barabás Marius ismerős a székelyföldi futballkedvelőknek, hiszen a 19 éves marosvásárhelyi születésű hátvéd az FK Csíkszereda U19-es csapatával az elmúlt két évben kétszer nyerte meg az Elit Ligát, játszott az UEFA Youth League-ben, illetve a csíkszeredaiak 2. ligás csapatában is játszott „Boldog vagyok, hogy öt éves akadémiai képzés után visszatértem a szülővárosomba.

Hosszú és munkával teli időszakot töltöttem az akadémián. Örülök ennek a lehetőségnek, a marosvásárhelyi klubnál nagyon jól fogadtak, várom, hogy bemutatkozzak a csapatban”.

Barabás Marius Fotó: Haáz Vince

Kulcsár Kornél több mint 100 mérkőzést játszott a magyarországi NB I-ben a Kaposvár, a Haladás, a Lombard FC Pápa és a Budafok színeiben. A 31 éves tapaszalt támadó középpályás közölte, eddig még nem játszott külföldön, ez egy új kihívás számára. „A vezetőség és a szakmai stáb egy nagyon komoly projektet vázolt fel elém. Nem volt egyszerű döntés, mert nagyjából 800 kilométerről érkeztem.

A csapatnak és nekem is az lesz az érdeke, hogy minél előbb jusson fel a másodosztályba. Nem azért jöttem ide, hogy levezessek, nekem még komoly céljaim vannak, és remélem, hogy tudom segíteni a csapatot”.

Kulcsár Kornél Fotó: Haáz Vince

A 23 éves középpályás Amir Jorza kétszer jutott fel az élvonalba az Aradi UTA-val és a Bukaresti Rapiddal, így komoly másodosztályú tapasztalattal rendelkezik, legutóbb a Resicabányai CSM-nél és a Zilahi SCM-nél játszott.

A kolozsvári születésű 24 éves védekező középpályás Csiki Norbert a CFR-nél nevelkedett, az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC játékosa is volt, valamint több alsóbb osztályú magyarországi csapatnál is megfordult.

A 21 éves ghánai támadó Clinton Osei az elmúlt három és fél évet Magyarországon töltötte az MTK Budapestnél, ahol az élvonalban is szerepelt, de egy rövid ideig a másodosztályú Kozármislenynél is pályára lépett.

Clinton Osei Fotó: Haáz Vince

„Örülök, hogy ilyen játékosokkal sikerült erősíteni a csapatot, úgy gondolom, hogy minden nap tanulhatunk tőlük, mivel jóval magasabb szinten játszottak. Az életkor alacsony a csapatban, még fiatalok vagyunk, úgy gondolom, teljes erővel bele tudunk vágni a bajnokság folytatásába. Matematikailag még van esélyünk akár a felsőházi rájátszásba is bekerülni. De, ha ez nem sikerül, akkor az alsóházban minden meccsen a győzelemre kell hajtanunk” – nyilatkozta Moldován Tamás csapatkapitány.

Moldován Tamás csapatkapitány Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi együttes nemrég tért haza a magyarországi edzőtáborból, ahol két barátságos mérkőzést játszott.

Előbb a szintén harmadosztályú Szolnoki MÁV ellen 3–1-re győzött, majd az élvonalban szereplő Mezőkövesd ellen a gól nélküli első félidőt követően 3–0-ra kapott ki.

A felkészülési meccsek sorát korábban hazai pályán 1–0-s győzelemmel kezdték a Szeben megyében a feljutásért küzdő Medgyesi ACS ellen, majd szerdán 2–2-es döntetlent játszottak a hozzájuk hasonlóan 3. ligás Kolozsvári CFR II.-vel. A szezon újrakezdéséig még két idegenbeli barátságos mérkőzés szerepel a programban harmadosztályú ellenfelekkel szemben, szombaton a Székelyudvarhelyi FC-vel, március 3-án a Máramarosszigeti CSM-vel találkoznak.

Amir Jorza Fotó: Haáz Vince

Sütő Szilárd vezetőedző közölte, nagyon hasznos volt a magyarországi edzőtábor, ahol lehetőségük volt az új játékosok beépítésére a csapatba.

Alkalmunk volt egy magyarországi élvonalbeli csapattal játszani, minden játékos a legjobbját nyújtotta, megmutattuk, hogy minőségi csapatot alkotunk. Felvettük velük a küzdelmet, a mérkőzés után mindenki kizárólag pozitívan beszélt a csapatunkról”

– mutatott rá.

A bajnokság folytatásával kapcsolatban elmondta, még három meccsük van az alapszakaszban, ebből az egyik egy olyan csapat, a Vajdahunyadi Corvinul ellen, amelyet legutóbb csak az előző bajnokság osztályozóján győztek le, itthon azonban szoros meccset játszottak velük.

Csiki Norbert Fotó: Haáz Vince

„Szeretnénk úgy odamenni, hogy komoly versenyre késztessük és megverjük őket. Ezért dolgozunk és igazoltuk az új játékosokat. Emellett két olyan mérkőzésünk van, amit mindenféleképpen meg akarunk nyerni hazai pályán a Gyulafehérvári CSU és idegenben a Marosújvári SK ellen. Mindent megteszünk, hogy bejussunk a felsőházba, de a sorsunk nem a saját kezünkben van. Komoly eredménynek tartom, hogy még van lehetőségünk erre, hiszen tudjuk, honnan indultunk.

A klub nagyot fejlődött a tavaly nyár óta, immár professzionális munka zajlik, a játékosok előre meghatározott program szerint tudnak készülni. A következő évet nagyon jól elő tudnánk készíteni, ha ezen a szinten a felsőházban topcsapatokkal nagyon komoly meccseket játszhatnánk”

– jegyezte meg Sütő Szilárd.

Sütő Szilárd: nagyon hasznos volt a magyarországi edzőtábor, ahol lehetőségük volt az új játékosok beépítésére a csapatba Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi SE őszi mérlege öt győzelem, három döntetlen és hét vereség volt a 3. Liga 9-es csoportjában, ezzel a hetedik helyen tölti a téli szünetet, hat pontos távolságra a felsőházi rájátszástól és nyolc pontra a kiesőzónától. A bajnokság alapszakaszának márciusi 11-i folytatásakor a marosvásárhelyiek a legnehezebb ellenfél, az éllovas és veretlen Vajdahunyadi Corvinul otthonában lépnek pályára, majd a velük pontazonossággal álló Gyulafehérvári CSU-t fogadják, végül a sereghajtó Marosújvári SK vendégeként játszanak.

Labdarúgó 3. Liga, 2022–2023-as szezon, 9-es csoport, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Vajdahunyadi Corvinul
15
14
1
0
52-9
43
2
Kudzsiri Metalurgistul
15
8
4
3
26-17
28
3
Nyárádtői Unirea
15
8
2
5
28-24
26
4
Gyulafehérvári Unirea
15
7
3
5
26-24
24
5
Szászrégeni Avântul
15
5
6
4
18-18
21
6
Gyulafehérvári CSU
15
4
6
5
15-17
18
7
Marosvásárhelyi SE
15
5
3
7
25-29
18
8
Kolozsvári Sănătatea
15
3
2
10
32-48
11
9
Kolozsvári Viitorul
15
2
4
9
12-23
10
10
Marosújvári SK
15
2
3
10
22-47
9

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.