Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magyar labdarúgók piaci értéke is növekedett az Eb után

Orbán Zsolt 2021. július 16., 12:05

A Transfermarkt szakportál munkatársai a labdarúgó Európa-bajnokság után összesen 31 játékosnak emelték meg a piaci értékét. Köztük van a magyar válogatott három futballistája, Sallai Roland, Kleinheisler László és Schäfer András is.

Magyar labdarúgók piaci értéke is növekedett az Eb után
Sallai Roland piaci értéke 16 millió euró, ezzel Szoboszlai Dominik után – holtversenyben Willi Orbánnal – ő a második legértékesebb magyar labdarúgó Fotó: MTI/Kovács Tamás

A nagy tornákon nyújtott teljesítmények rendszerint a piaci értékekre is hatással vannak, ez nem történt másként az elmúlt hét végén zárult labdarúgó Európa-bajnokság esetében sem. A sportág átigazolási piacára szakosodott Transfermarkt.com portál közölte, hogy a torna után összesen 31 labdarúgónak változott pozitív irányban az ázsiója.

A legnagyobb növekedést a torna legjobb fiatal játékosának megválasztott spanyol Pedri (Barcelona), az angol Kalvin Phillips (Leeds United) és az olasz Federico Chiesa (Fiorentina/Juventus) jegyezte.

Mindhárman tízmillió euróval kóstálnak többet, mint a torna előtt: Pedri becsült értéke 80, Phillipsé 40, míg Chiesáé 70 millió euró – utóbbi az előrelépéssel pillanatnyilag a legértékesebb olasz játékosnak számít, megelőzve Nicola Barellát és az Eb legjobbjának kikiáltott Gianluigi Donnarummát.

Érdekesség, hogy a szakértők figyelmét a csoportkörben a franciákkal és a németekkel is ikszelő magyar válogatott három labdarúgója is felkeltette.

Marco Rossi együtteséből a szélső Sallai Rolandnak emelkedett legtöbbet a piaci értéke, az SC Freiburg 24 éves szélsőjének az eddigi 13 millió euróról 16-ra nőtt a mutatója.

A horvátországi Eszék csapatánál futballozó Kleinheisler László a Transfermarkt rangsorában másfélszer annyit ér, mint korábban, a 27 éves játékos plusz egy milliót kapott az eddigi kétmilliós piaci értékhez. Egy másik magyar középpályás, a Dunaszerdahelynél játszó Schäfer András 800 ezer eurót fejlődött, így jelenleg 1,5 millióra van becsülve.

Azon játékosok 31 fős listája, akiknek az Eb után megnövekedett a piaci értéke, itt érhető el.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.