Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Legyőzte a Sepsi OSK II.-t, megnyerte az alsóházi rájátszást a Székelyudvarhelyi FC

Zátyi Tibor 2024. május 10., 20:51

Az előző szezonhoz hasonlóan idén is megnyerte csoportjának alsóházi rájátszását a Székelyudvarhelyi FC, miután a labdarúgó 3. Liga pénteki játéknapján hazai pályán 5–2-re legyőzte a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II. csapatát.

Legyőzte a Sepsi OSK II.-t, megnyerte az alsóházi rájátszást a Székelyudvarhelyi FC
Az első félidőben nagyon hatékony volt az SZFC, a második játékrész végén viszont a háromszékiek rázták meg magukat. Korábbi felvétel Fotó: László Ildikó

Székelyudvarhelyen a pénteken délután kialakult nagy forgalmi dugó miatt a Sepsi OSK II. csapatbusza és játékvezetők is késve érkeztek meg a sétatéri stadionhoz, így negyedórával később kezdődött el a mérkőzés. A vendégek nagyon fiatal, mindössze 18,5 éves átlagéletkorú csapattal léptek pályára, míg a hazaiak tapasztaltabb kezdőt küldtek fel, ám ez sem nevezhető idősnek, hiszen az átlagéletkor 23,5 év volt az SZFC-nél.

A hazaiak első két támadásukat rögtön gólra is váltották, Gavîrlița lőtt fél méterről a kapuba, majd Györgyi gurított Bartha lábai között a hálóba, a 7. percben már 2–0 állt az eredményjelzőn. A vendégek habár mezőnyben felvették a harcot a hazaiakkal, birtokolták a labdát, két kisebb helyzetet is kialakítottak, de nem voltak veszélyesek. Aztán fél óra játékot követően jött a harmadik hazai gól, Gavîrlița lövését nagy bravúrral védte Bartha, a kipattanót közelről Györgyi bevágta. A szünet előtt pedig minden lényegi kérdés eldőlt, amikor Bartha borította fel Györgyit a tizenhatosban, a büntetőt Simó magabiztosan értékesítette.

A szünet után hamar érkezett az újabb hazai találat, Györgyi ért el mesterhármast, hatalmas gólt lőtt távolról. Érkeztek a cserék mindkét oldalon, majd a hajrára feltámadt a háromszéki gárda, egymás után gyártotta a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, Bena és Bujdosó pedig be is talált.

Ha pontosabbak vagy szerencsésebbek a vendégek, akár még szorossá is tehették volna a meccset, ám több gól nem esett.

Az SZFC pedig 5–2-re megnyerte a meccset, ami egyben azt is jelenti, hogy akárcsak tavaly, idén is megnyerte az 5-ös csoport alsóházi rájátszását, és összesítésben ötödik helyen végez.

Még két forduló maradt hátra, a következő játéknapon a Viitorul Curița vendége lesz az SZFC, majd hazai pályán a Tatrangi Ciucaș ellen zárja a szezont.

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 8. forduló
Székelyudvarhelyi FC–Sepsi OSK II. 5–2 (4–0)
gólszerzők Gavîrlița (6.), Györgyi (7., 31., 50.), Simó (45+1., 11-esből), illetve Bena (77.), Bujdosó (80.)
SZFC: Vlasa – Marucza, Kovács, Göndör, Sebestyén, Biró (Șerban, 53.), Bara, Lázár (Calo, a szünetben), Györgyi, Simó (Hadnagy, 26.), Gavîrlița (Fosztó, 90.). Vezetőedző: Lucian Nicolau.
Sepsi OSK II.: Bartha – Nikula (Popa, 53.), Varga, Vereguț, Bujdosó, Grigore (Horciu, a szünetben), Ureche (Rendi, 67.), Marin, Stanislav (Ene, 53.), Bena, Gyulai (Coman, 53.). Vezetőedző: Valentin Suciu.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 8. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
8
4
0
4
16-14
41
2
Viitorul Curița
8
4
2
2
10-6
30
3
Kézdivásárhelyi SE
8
3
1
4
10-9
29
4
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
8
4
0
4
13-12
28
5
Tatrangi Ciucaș
8
2
2
4
10-19
21
6
Brassói SR Municipal
8
3
3
2
13-12
19

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.