Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Küzdelmes mérkőzésen gyűrte le a KSE az SZFC-t a székely derbin

Daczó Hodor Barna 2024. május 07., 21:41

A házigazda Kézdivásárhelyi SE egygólos győzelmével zárult a Székelyudvarhelyi FC elleni székely párharc kedden a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjának alsóházi rájátszásában.

Küzdelmes mérkőzésen gyűrte le a KSE az SZFC-t a székely derbin
Nagyot küzdött a két csapat, a pontok a házigazdánál maradtak Fotó: Daczó-Hodor Barna

Az első percekben a középpályán passzolgattak a felek, az első kapura lövésre 10 percet kellett várni, akkor Györgyi lövését fogta Albert. Továbbra is a székelyudvarhelyiek kezdeményeztek bátrabban, három perccel később a védők közül kiugró Simó lövését hárította a kézdi hálóőr. A 16. percben Simó újfent próbára tette Albert éberségét, aki továbbra is állta a sarat.

A házigazdák első helyzetét a 29. percben jegyeztük, ekkor a 16-os sarkánál labdát kapott Perényi lövés helyett Turcut kereste, ám beadása célt tévesztett. Egy perccel később a vendégek jutottak 18 méterről szabadrúgáshoz, de a beadás Albert kapuja előtt elcsorgott.

A 41. percben a vendégek gyors egymásutánban két szöglethez jutottak, ám előbb Albert mentett, majd Lázár lövése nem találta el 6 méterről a kaput.

Fotó: Daczó-Hodor Barna

A második játékrészt ismét a vendégek kezdték bátrabban, az 53. percben Gavîrlița lővése ment mellé, majd egy perccel később a házigazdák megszerezték a vezetést: egy félpályáról hosszan előreívelt szabadrúgást Turcu pöckölt a hálóba (1–0).

Az SZFC hat perccel később egyenlíthetett volna, amikor Simó bombalövését Albert a felső lécre tolta, ahonnan a labda Györgyi elé pattant, aki közelről a kapu fölé lőtt. A székelyudvarhelyiek az egyenlítő gólt keresve egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a KSE-re, ám Albert minden esetben derekasan látta el a feladatát.

A háziak Turcu, majd Ketesdi révén jutottak helyzethez, de az utolsó percekben a vendégek uralták a mezőnyt. Gavîrlița lövését Albert hárította, majd egy 30 méterről eleresztett szabadrúgást is megfogott. A KSE a 86. percben növelhette volna előnyét, ám az udvarhelyi védővel küzdő Botorok a kaputól 8 méterre elesett, és bár a háziak 11-esért kiáltottak, a játékvezető semmit nem ítélt.

A 90. percben Gavîrlița, majd Györgyi lövéseit vágták ki a KSE védői, és a hosszabbítás perceiben a vendégek egyre erősödő nyomása ellenére nem változott az eredmény, pedig az utolsó szögletnél Vlasa is a KSE kapuja előtt ugrált.

Maradt az 1–0, a KSE a következő fordulóban a Brassói SR vendégeként szerepel, az SZFC pedig hazai pályán fogadja a Sepsi OSK II. csapatát.

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 7. forduló:
Kézdivásárhelyi SE–Székelyudvarhelyi FC 1–0 (0–0).
Gólszerző Turcu (54.).

KSE: Albert – Bînța, Sütő, Cîrstean, Zöld, Agafiței (Fábián, 69.), Dobos, Gajdó, Perényi (Botorok, 83.), Turcu, Gergely (Ketesdi, 46.). Vezetőedző: Eugen Moldovan.
SZFC: Vlasa – Marucza (Antal, 79.), Kovács, Göndör, Biró, Bara (Calo, 79.), Lázár, Sebestyén, Simó, Györgyi, Gavîrlița. Vezetőedző: Lucian Nicolau.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 7. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
7
3
0
4
11-12
38
2
Kézdivásárhelyi SE
7
3
1
3
10-8
29
3
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
7
4
0
3
11-7
28
4
Viitorul Curița
6
3
1
2
9-6
26
5
Tatrangi Ciucaș
7
2
1
4
10-19
20
6
Brassói SR Municipal
6
2
3
1
12-11
16

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.