Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kupameccset nyert az FK Csíkszereda női futballcsapata Temesváron

Dobos László 2024. március 20., 18:48

Bravúros győzelmet aratott az FK Csíkszereda együttese a női labdarúgó Román Kupa nyitófordulójában. Antal Anitáék szerdán délután 2–0-ra diadalmaskodtak a Temesvári Poli otthonában.

Kupameccset nyert az FK Csíkszereda női futballcsapata Temesváron
Galérianézet
Kiváló második félidei játékkal magabiztosan győztek a csíki lányok Fotó: Temesvári Poli

Gól nélküli első félidőt követően nagyon bátor focit mutatott be a második játékrészben az FK Csíkszereda a temesvári Știința stadionban. Herczeg Andrea a meccs elején és a szünet után is közel járt a gólhoz, de csak a kapufát sikerült eltalálnia, akárcsak Orbán Arankának, aki fejjel volt egy picit pontatlan. Az első csíki gólt Magyarics Zoé szerezte a 73. percben, amikor Antal Anita balról laposan beadott labdáját közelről a hálóba lőtte. Kevesebb mint negyedóra volt hátra a mérkőzésből, amikor Mitri Rita is betalált, mintegy 18 méterről védhetetlenül lőtt a keresztléc alá.

Fotó: Temesvári Poli

A házigazdáknál hiányzott Alexandra Boboc, Dana Cioablă és Emilly da Silva Scaramelo, a vendégeknél pedig Böröcz Bettina, illetve az őszi gólkirály Tóbik Melánia, aki műtéten esett át.

A 2023–2024-es szezonban az FK Csíkszereda és a Temesvári Poli között ez volt a negyedik mérkőzés, a három bajnokin két temesvári győzelmet és egy döntetlent jegyeztek.

Fotó: Temesvári Poli

Labdarúgó Román Kupa, A csoport, 1. forduló:
Temesvári Poli–FK Csíkszereda 0–2 (0–0).
Gólszerzők: Magyarics Zoé (73. perc) és Mitri Rita (77.).
Játékvezetők: Tudor Florin Jurcă (Arad), George Cătălin Urs és Stelian Alex Beleneși (mindketten Nagyvárad).

Fotó: Temesvári Poli

Temesvári Poli: Cosmina Roșu – Laura Sondore, Antonia Bratu, Florentina Ancăș, Lorena Mihăilesc, Nikoleta Kurja, Anda Jivan, Shaira Pera, Andreea Sepețan, Aida Maria Bucșa, Claudia Bistrian. Cserejátékosok: Sara Câmpean (kapus), Teodora Meluță, Nagy Melinda, Roxana Mirea, Dimitra Ivanova, Patricia Șerban, Ariana Ștefania Bucșa. Stáb: Mirel Albon (vezetőedző), Sabina Scurtu (erőnléti edző), Petru Țurcaș (kapusedző), Rodica Bogdan, Nelu Pera (gyúró), Musab Al-Qatawneh (orvos).
FK Csíkszereda: Balogh Boglárka – Albu Erika, Haraszti Fanni, Bartalis Barbara, Szentes Szabina, Herczeg Andrea, Szőke Eszter, Nyéki Anna, Androniki Mikalopulu, Balázs Eszter, Magyarics Zoé. Cserejátékosok: Tankó Réka (kapus), Antal Anita, Balázs Csilla, Orbán Aranka, Fülöp Boglárka, Mitri Rita, Péter Aéexandra, Abos Bianka. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

Fotó: Temesvári Poli

A csoport másik mérkőzésén: Kolozsvári U–Banat Girls 3–1.
A következő forduló (17.) programja: FK Csíkszereda–Banat Girls és Kolozsvári U–Temesvári Poli.

További eredmények
B csoport: Marosvásárhelyi SE–Besztercei Gloria 2–6 és CSM Alexandria–Konstancai Farul 2–1,
C csoport: Nagyváradi United Bihor Athletic SK–Craiovai U 0–4. A Székelyudvarhelyi Vasas-Femina–Bukaresti Rapid mérkőzést március 27-én 15 órára halasztották.

A csoportokban mindenki egy-egy mérkőzést játszik mindenkivel. Az A csoportból első két helyezett jut tovább, a B- és C jelű csoportból pedig csak az elsők.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.