Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A legjobb nyolc közé jutásért játszanak a székelyföldi női futballcsapatok

Dobos László 2023. március 10., 13:49

Az FK Csíkszereda hazai pályán, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina pedig idegenben szeretné kiharcolni a továbbjutást a női labdarúgó Román Kupa hétvégi fordulójában. A tét a legjobb nyolc közé kerülés.

A legjobb nyolc közé jutásért játszanak a székelyföldi női futballcsapatok
A galaciakat az FK 8–0-ra győzte le a bajnokságban Fotó: Veres Nándor

Az FK-sportparkban fogadja szombaton 14.30-tól az FK Csíkszereda női csapata a szintén élvonalban szereplő Galaci Universitatea együttesét. A két csapat az alapszakaszban már találkozott, október 30-án, Csíkszeredában az FK 8–0-ra győzött. Jelenleg az FK a felsőházban, a galaciak pedig az alsóházban folytatják.

Albu László, az FK Csíkszereda vezetőedzője elmondta, hogy az elmúlt időszakban több játékosa betegséggel küszködött, de mind meggyógyultak. Egy hete, a Kolozsvár elleni találkozón Szentes Szabina és Antal Anita hiányzott betegség miatt, de ők is felépültek.

„A betegek meggyógyultak, azonban két ifjúsági játékosunk, a kapus Balog Boglárka, illetve a középpályás Szőke Eszter behívót kapott az U17-es romániai válogatottba, ezekben a napokban Európa-bajnoki selejtezőn vesznek részt. A szintén ifjúsági, kapusként és csatárként is bevethető Tankó Réka sérüléssel küszködik. Két ifijátékos használata kötelező, de remélem sikeresen megoldjuk ezt a szabályt. Célunk a győzelem, a továbbjutás, és ezért mindent megteszünk a pályán. Várjuk a szurkolókat!” – nyilatkozta Albu a Székely Sportnak.

A szombat délutáni csíki mérkőzésre ingyenes a belépés.

Nem lesz könnyű dolga az élvonalbeli Székelyudvarhelyi Vasas Femina együttesének, amely vasárnap délután Besztercén lép pályára. Az udvarhelyi lányok a 2. Liga nyugati csoportjának éllovasa, a Besztercei Gloria otthonában vendégszerepelnek. A megszűnt borgóprundi együttes gerincére felépített besztercei csapat a másodosztályban tíz mérkőzést játszott, a mérlege pedig tíz győzelem és 65–5-ös gólkülönbséggel rendelkezik.

Női labdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő

Szombaton: 14.30-tól FK Csíkszeredai–Galaci Universitatea, 15.30-tól Kolozsvári CFR–Kolozsvári U.
Vasárnap: 13.30-tól Liceenii Topolog–Konstancai Farul, 14.30-tól pedig Besztercei Gloria–Székelyudvarhelyi Vasas-Femina, Bukaresti Rapid–Bukaresti Fair Play, Aradi Piros Security–Temesvári Poli, Bukaresti Carmen–CSM Alexandria, Nagyszebeni FC Hermannstadt–Resicabányai Banat Girls.

A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.