Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kötelező kijutniuk az Európa-bajnokságra – állítja a román szövetségi kapitány

Horváth Bálint Ottó 2022. október 12., 19:33 utolsó módosítás: 2022. október 12., 19:42

Edward Iordănescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerdán sajtótájékoztató keretében beszélt arról, hogy egyértelműen a 2024-es Európa-bajnokságra való kijutás a célkitűzésük, és ha ez nem sikerül, biztosan távozik a nemzeti együttes éléről.

Kötelező kijutniuk az Európa-bajnokságra – állítja a román szövetségi kapitány
Edward Iordănescu bízik benne, hogy irányítása alatt tovább fejlődik a román válogatott Fotó: FRF

A szakvezető úgy véli, a román válogatott selejtezős csoportja kiegyensúlyozott, és komoly esélyük van arra, hogy kijussanak a németországi kontinenstornára. „Bízom abban, hogy a válogatottnak megvan a maga esélye, hogy kijusson egy döntő tornára.

Ez egy kiegyensúlyozott csoport, lényegesen előnyösebb, mint a többi, ami borzalmasan nézett volna ki számunkra. Bizalommal és optimistán kell nekivágjunk a mérkőzéseknek”

– közölte Edward Iordănescu.

Mint ismert, Románia a selejtező I jelű csoportjában érdekelt, amelyben Svájc, Izrael, Koszovó, Fehéroroszország és Andorra lesznek az ellenfelei. A jövő év márciusában kezdődő és novemberében véget érő selejtezősorozat lejártával a csoport első két helyezettje kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra.

Edward Iordănescu a vetélytársakról megjegyezte, Svájc hozzászokott ahhoz, hogy részt vesz a nagy tornákon az utóbbi időben. „Megerősödött csapatról van szó, a papírforma szerint ők a legesélyesebbek a csoportgyőzelemre. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk velük megküzdeni az első helyért. Igaz, hogy a második hely elérhetőbbnek tűnik, ennek megszerzéséért éles küzdelem várható Izraellel, de nem zárhatjuk ki Koszovót és Fehéroroszországot sem a számításból. Minden csapatnak megvan a maga esélye”.

Számomra kötelező a kontinenstornára való kijutás, ha ez nem történik meg, akkor vége a mandátumomnak a válogatott kispadján”

– hangsúlyozta Iordănescu.

A szövetségi kapitány rámutatott, nagyon fontos, hogy a játékosoknak legyen folytonosságuk és érvényesüljenek a klubjaiknál, valamint magabiztosan érkezzenek a válogatottba. „Amennyiben visszatekintünk a szeptemberi mérkőzésekre (a Nemzetek Ligájában, szerk. megj.), a jelek biztatók. Ez egy olyan szint, ami alá nem mehetünk. Ha a novemberi összetartáson ismét fejlődünk, az azt jelenti, hogy jó úton járunk. A futballban a dolgok nem lehetetlenek. Meg kell próbálnunk emelni a szintet és kijutni az Európa-bajnokságra” – szögezte le Edward Iordănescu.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.