Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vegyes érzelmek, tudatosság és fiatalítás – a jubileumi körzetis teremtorna kulcsszavai

Zátyi Tibor 2024. február 14., 13:57

A Korondi Ifjúság sikerével ért véget a 25. alkalommal megrendezett Udvarhely körzetis labdarúgócsapatok teremtornája. A főszervezőt és a két döntős együttes képviselőjét kérdeztük.

Vegyes érzelmek, tudatosság és fiatalítás – a jubileumi körzetis teremtorna kulcsszavai
Galérianézet
Fotó: László Ildikó

„Első sorban köszönöm a tizenhat csapat részvételét, ha ők nem jönnek el, nem lett volna kinek megszervezni a tornát. Köszönet jár nekik, hogy vállalták az ezzel járó kiadást, utazást és egyúttal gratulálok minden részvevőnek” – kezdte összegzőjét a Székely Sport megkeresésére Somolyák István.

A körzetis teremtornák főszervezője vegyes érzelmekkel van a hétvégi eseményt követően. „Örvendek, hogy létrejött a 25., jubileumi kiadás,

de zavaró volt pár ember sportszerűtlen viselkedése, hogy a meccsek során miket engedtek meg maguknak a játékosok, sok volt a méltatlankodás.

Pedig a szervezők és a játékvezetői kollégium is mindent megtett, hogy jó körülmények között lehessen lebonyolítani a tornát” – mondta, majd kiemelte, hogy az egyenes kiesési szakaszban három tapasztalt játékvezető működött közre. Fodor József a 2. Ligában fújta a sípot, Szabó Attila korábban a 3. Ligában volt érdekelt, most a teremlabdarúgó élvonalban dolgozik, míg Feleki Gellért jelenleg a 3. Ligában szerepel és a FIFA mentorprogramba is beválasztották.

{K1}

„Az a sok reklamálás elszomorító volt, ez is azt támassza alá, hogy nem folyik normális munka a kluboknál, egyesületeknél.

Viszont öröm volt látni, hogy sok csapatnál kezdtek beépülni a fiatalok, mint például Máréfalván, Szentpálon, Varságon, ők új lendületet hoznak magukkal.

A csapatok nagyja sportszerű volt, amikor szabálytalanság történt a pályán, a játékosok felsegítették egymást, pacsiztak, a meccs végén pedig a vesztesek kezet fogtak a győztesekkel” – tette hozzá Somolyák.

A főszervező hangúlyozta, hogy a palánkkal, 5+1-es felállásban játszott foci 40 évvel ezelőtt indult, ez vált be a legjobban a körzetis csapatok számára.

„Ha oldalberúgással történne a játék, nagyon szaggatott lenne, az idő gyorsan lepörögne, emiatt tartottunk ki mellette, palánkkal teljesen más a hangulat” – folytatta.

Fotó: László Ildikó

A jövőt firtató kérdésünkre Somolyák elmondta, hogy szeretné elérni, hogy az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok mindegyike legalább egyszer részt vegyen a teremtornán. „Vasárnap sikerült háromnegyedig megtölteni a sportcsarnokot, bejöttek a környező falvakból, ez példamutató. A legfontosabb, hogy tudtuk folytatni a hagyományt” – zárta a beszélgetést.

A fináléban a Farkaslaka és a Korondi Ifjúság csapott össze. A torna előtt még címvédő farkaslakiak edzője, Kovács Szilveszter elmondta, hogy a keret összeállításakor sérülések is nehezítették dolgát, hiszen négy alapjátékosára nem számíthatott az elmúlt hétvégén. A csapat így is eljutott a fináléig, a döntő első félidejében előnybe is került, ám a szünetet követően Korond simán fordított.

Fotó: László Ildikó

„A döntőt megelőző meccsek annyira kimerítettek minket fizikálisan, hogy a finálé második felvonására már nem volt erőnk, mentálisan is elfáradtunk.

Tisztában voltunk azzal, hogy nem fogjuk bírni az iramot Koronddal.

Habár hamar betaláltunk, az újabb helyzeteinket nem tudtuk berúgni. A szünetben mondtam a fiúknak, hogy nem szabad elkeseredniük, ha Korond fordít, mert ki fog jönni a fizikális különbség. Az Ifjúságnak ezúttal is gratulálok, régóta küszködnek, ügyesek voltak, megérdemelten nyerték meg a tornát” – tette hozzá Kovács Szilveszter.

A Korondi Ifjúság először diadalmaskodott a körzetisek teremtornáját. Csapatvezetőjük, Máté Barna elárulta titkukat. „Tavaly is simán továbbjutottunk a csoportból, éreztük, hogy mindenkit legyőzünk, aztán rögtön ki is estünk. Most viszont külön készültünk, heti 2–3-szor fociztunk egymás között, nagyon odafigyeltünk a taktikára is. A fiúknak hangsúlyoztam, hogy a csoportmeccseket követően pihenjenek, ne éjszakázzanak. Betartották, ez pedig meg is látszott a játékunkon. Habár elég hibánk volt nekünk is, a meccseket lazán kezdtük, mindig kaptunk egy gólt, aztán felébredtünk, és kezdtünk focizni” – mondta Máté Barna.

A csapatvezető a Székely Sport kérdésére kifejtette, hogy a mezőnyből egyedül a Zetelaka II. csapatától tartottak. „Tavaly is ugyanígy volt, hogy az egyenes kiesési szakaszban kerültünk össze, döntetlent játszottunk, hetesekkel ők jutottak tovább. Idén viszont fordítva történt, mi léptünk a négy közé” – emlékezett vissza, majd kiemelte a finálé kulcsmozzanatát.

Fotó: László Ildikó

„A szünetben gyorsan megbeszéltük a dolgokat, a saját játékunkra koncentráltunk, mivel az elsőben felvettük a farkaslakiakét. Nagyon rég vágytunk erre a címre, miután rendszeresen részt veszünk a teremtornán, mindig továbbjutottunk a csoportból, de az egyenes kiesési szakasz volt a végállomás.

Ez a tornagyőzelem remélem a nagypályás labdarúgásunknak is ad egy löketet, hogy a fiatalok kedvet kaptak a focizáshoz”

– fejtette ki reményeit Máté Barna.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.