Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

2. Liga: komoly gondok a Ceahlăulnál, kérdéses a klub jövője

Sebestyén Ervin 2024. május 03., 14:31 utolsó módosítás: 2024. május 03., 14:35

Nehéz pénzügyi helyzetbe kerülhet a 2. Ligában szereplő Ceahlăul Piatra Neamț, miután Anton Măzărianu kijelentette, hogy csak bizonyos feltételek mellett hajlandó tovább finanszírozni az együttest. Egyelőre kérdéses a klub jövője.

2. Liga: komoly gondok a Ceahlăulnál, kérdéses a klub jövője
Egyre nagyobb bajban a Ceahlăul Fotó: Pinti Attila

A Piatra Neamț-i helyi tanács és a Neamț Megyei Tanács együttesen 1,4 millió lejt, azaz mintegy 300 ezer eurót utalt ki a klubnak, Măzărianu szerint pedig vannak olyan még csapatok a 3. Ligában is, amelyek több pénzt kapnak az államtól, elmondása szerint ez az összeg semmire sem elég.

Anton Măzărianu egyre hangosabban beszél arról, hogy átadja a klubot a városházának és már nem fogja többé támogatni. Az üzletember azt közölte, hogy már meghozta a döntést és csak akkor gondolja meg magát, ha a jelenleg több partnerrel folytatott tárgyalások eredményre vezetnek.

„Nagyon szomorú a helyzet, viszont muszáj volt így döntenem. Nagyon kevés támogatást kapunk a tanácstól, egyedül küzdöttem azért, hogy a csapat most a másodosztályban szerepelhessen, úgy gondolom nélkülem annak idején a 4. Ligában kötöttek volna ki.

Annak idején átvettem a klubot, támogattam, és egészen jó sikereket értünk el, most viszont úgy tűnik ennyi volt, meghoztam a döntést. Odaveszik a befektetett pénzem, de nincs más választásom”

– nyilatkozta Anton Măzărianu a Liga2.ro portálnak.

Fotó: Pinti Attila

Măzărianu abba is beleegyezne, hogy ingyen átadja a tulajdonjogának 80 százalékát a városi vagy megyei tanácsnak, cserébe

mindössze annyi az elvárása, hogy a klub legalább 2 millió eurós támogatásban részesüljön, hogy a feljutásért lehessen harcban.

„Nem szeretném, hogy a csapat szétszéledjen, és azért maradna nekem a 20 százalék, hogy a csapatnak joga legyen a feljutáshoz” – magyarázta Anton Măzărianu a helyi TV-nek, a Tribuna Suporterilor című műsorban.

Fotó: Pinti Attila

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy jelenleg két nagyobb céggel is tárgyal, és amennyiben egyikkel sem sikerül megegyeznie és nem szerez támogatókat, akkor egészen biztosan átadja a tulajdonjogokat a városházának és visszavonul.

A Ceahlăul az idei szezonban újoncként szerepel a másodosztályban, épphogy lemaradt a felsőházról és az alsóház A csoportjában játszik. Öt forduló és négy lejátszott mérkőzés után 34 ponttal a második helyen áll, három egységgel lemaradva a listavezető Resicabányai CSM mögött.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.