Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kizárták a Banat Girls csapatát a női labdarúgó Szuperligából, megmenekülhet a marosvásárhelyi együttes

Dobos László 2024. május 30., 23:14

Döntött a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága, második meg nem jelenéséért kizárta a Banat Girls csapatát a labdarúgó élvonalból. Nem lesz kieső a női Szuperligában, mert a Temesvári Poli jelezte, hogy jövőben nem indul az élvonalban.

Kizárták a Banat Girls csapatát a női labdarúgó Szuperligából, megmenekülhet a marosvásárhelyi együttes
Galérianézet
FK Csíkszereda–Banat Girls mérkőzés. A bánáti lányok a pályán kiharcolták a bennmaradást, a szövetség azonban kizárta őket Fotó: Borbély Fanni

A Banat Girls a rájátszás utolsó fordulójában nem jelent meg Marosvásárhelyen, és mivel ez volt a második ilyen húzása kizárták a bajnokságból. A hírt hivatalosan is közzétette az FRF.

Gondok vannak a másik Temes megyei élvonalbeli női futballcsapattal is, a Temesvári Poli jelezte, hogy a következő szezonban a második osztályban indul. A szakszövetség még nem adott ki hivatalos közleményt erről, de szinte biztos, hogy ezzel a Marosvásárhelyi Ladies SE megmenekül a kieséstől.

Fotó: Borbély Fanni

A másodosztályból a Székelyudvarhelyi Vasas Femina és a Szamosújvári Atletic Olimpia csapata jutott fel a Szuperligába.

A 2023–2024-es női labdarúgó idényből a felnőtteknél még csak egyetlen mérkőzés maradt hátra, a június 8-án este Bukarestben megrendezendő Román Kupa-döntő, a serlegért a Kolozsvári U és az FK Csíkszereda lép majd pályára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.