Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kis levegőhöz jutott Bölöni csapata a Ligue 1-ban

Horváth Bálint Ottó 2024. március 04., 12:01 utolsó módosítás: 2024. március 04., 12:07

Nagyon hosszú idő után nyerni tudott a Bölöni László által irányított FC Metz a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, de még továbbra is kieső helyen áll.

Kis levegőhöz jutott Bölöni csapata a Ligue 1-ban
Tíz nyeretlen mérkőzés után szerezte meg újra a győzelmet az FC Metz. Korábbi felvétel Fotó: fcmetz.com

A marosvásárhelyi szakvezető és csapata vasárnap a Nantes otthonába látogatott, ahol a találkozó második felidejének elején szerzett góloknak köszönhetően 2–0-ra győztek a bajnokság 24. fordulójában.

Az újonc Metz tíz nyeretlen mérkőzés (ezeken kilenc vereséget szenvedett és egy döntetlent ért el) után szerezte meg újra a győzelmet. Legutóbb még tavaly novemberben nyertek bajnoki meccset, amikor 3–2-re gyűrték le idegenben a Lorient gárdáját.

Bölöni Lászlónak és csapatának keményen meg kell küzdenie a bennmaradásért Fotó: Facebook/FC Metz

Az együttes jelenleg 20 ponttal a 17., utolsó előtti helyen áll a Ligue 1-ban, hátránya három egység az előtte osztályozós pozíciót elfoglaló Montpellier mögött, míg a biztos bennmaradást jelentő 15. helyezett Le Havre-val szemben négy pont a lemaradása.

Az eredménytelenség miatt a Metz szurkolói az utóbbi időben egyre hevesebben követelték Bölöni László lemondását, a hétvégi győzelem után azonban a vezetőedző és csapata, illetve a drukkerek is kicsit megnyugodhatnak, habár még messze vannak a céljuk elérésétől, azaz a bennmaradástól.

A következő játéknapon az FC Metz-nek kötelező az újabb három pont begyűjtése, amikor hazai pályán a sereghajtó Clermont ellen játszanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.