Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kinevezték az FK Csíkszereda női csapatának új vezetőedzőjét

Dobos László 2023. március 23., 10:55 utolsó módosítás: 2023. március 23., 10:57

Változások történtek a legjobb szezonját futó FK Csíkszeredai női futballcsapatának stábjában. Az eddigi vezetőedző, Albu László másodedző lett a férfi csapatnál, helyét a női alakulatnál Kollár Péter veszi át.

Kinevezték az FK Csíkszereda női csapatának új vezetőedzőjét
Kollár Péter az FK Csíkszereda női csapatának új trénere Fotó: Farkas Endre/ FK Csíkszereda

A 36 éves Kollár Péter a Budapesti Vasas Kubala Akadémiától érkezett Székelyföldre. Az FK Csíkszereda közleménye szerint a szakemeber Budapesten született, Hatvanban él, labdarúgó- és edzői pályafutását is a Heves megyei településen kezdte. 13 éve edzősködik, amiből hét évet töltött az FC Hatvan kötelékében, egyet az Eger SE-nél és hármat a Vasas Kubala Akadémián. Kollárnak UEFA A-licence van, emellett sportmenedzseri képzésen is részt vett a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében.

Az új edző több, Csíkszeredában dolgozó edzőkollégájával tartotta a kapcsolatot, így kereste meg őt Dusinszki Zoltán, az FK Csíkszereda szakmai igazgatója. „Gyorsan közös nevezőre jutottunk, megegyeztünk és elvállaltam ezt a tevékenységet. Szerettem volna kipróbálni magam ezen az akadémián, megnézni, hogyan is néz ki egy más futballkultúra, egy más közeg” – mondta el a székelyföldiek hivatalos honlapjának.

Kollár Péter a következő fél évben az első osztályú női csapat vezetőedzői posztját fogja betölteni. Munkáját, elődjéhez hasonlóan, a Gál Ervin, Tőke Szilárd, Ferencz Levente által alkotott szakmai stábbal fogja végezni – olvasható az FK Csíkszereda közleményében. Az első, Csíkszeredában töltött napok tapasztalatairól Kollár Péter elmondta, megkönnyítette a helyzetét, hogy Csíkszeredában „mindenki magyarul beszél”.

Kollár Péter Fotó: Farkas Endre/ FK Csíkszereda

Az FK Csíkszereda női csapata a román élvonalbeli bajnokság felsőházában szerepel, és bejutott a Román Kupa legjobb nyolc csapata közé is. Vasárnap székely rangadó lesz a női bajnokságban, az FK Csíkszereda a Székelyudvarhelyi Vasas- Femina együttesét fogadja. „Egyelőre a lányok feltérképezését tűztem ki első körben célul, illetve próbálok egy kicsit mentálisan rájuk hatni, hogy a gondolataikat a labdarúgás köré próbálják meg fonni.

Így némileg kevesebb idő jutott például a Székelyudvarhely feltérképezésére, de az én edzői hitvallásom úgyis az, hogy az ellenfélnek kell alkalmazkodnia hozzánk. Kevés időnk van a hétvégi meccsig, de vannak bizonyos elveim, amiket a pályán is viszont szeretnék már látni. Ami biztos, hogy szeretnénk győzni. Az, hogy tudunk-e sikert kovácsolni, a lányokon is múlik”

– nyilatkozta Kollár Péter.

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári Poli
2
2
0
0
5-2
39
2
Kolozsvári U Olimpia
2
2
0
0
8-0
36
3
Bukaresti Carmen
2
1
0
1
4-3
30
4
Banat Girls
2
1
0
1
2-3
21
5
FK Csíkszereda
2
0
0
2
0-5
19
6
Székelyudvarhelyi Vasas Femina
2
0
0
2
1-7
17

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.