Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kilenc gól született az év első Székelyudvarhely–Csíkszereda női futballmérkőzésén

Dobos László 2024. március 02., 10:40

Elkezdődött az U17-es korosztályú lánycsapatok számára kiírt labdarúgó bajnokság tavaszi idénye. A forduló Hargita megyei párharcát Székelyudvarhelyen rendezték, ahol hétgólos különbséggel nyert a csíki együttes.

Kilenc gól született az év első Székelyudvarhely–Csíkszereda női futballmérkőzésén
Könnyed csíki diadal Fotó: FK Csíkszereda

A találkozót követően Berkeczi Emőke, az FK Csíkszereda vezetőedzője értékelt a csíki klub honlapjának. „A lányok odaadásával meg vagyok elégedve, annak ellenére, hogy nem úgy ment a játék, ahogy szokott. Egy sajnálatos sérülés miatt hiányolnunk kellett Bodor Anitát. Érződött is a hiánya, mert a pályának azon a felén kaptuk a gólt, ahol Bodor kellett volna játsszon. Gratulálok Andrási Annának az első bajnoki mérkőzésen szerzett első góljához, és egyben az egész csapatnak az összehangolt játékhoz”.

Női labdarúgás, U17-es korosztály, középszakasz, 1. forduló:

Székelyudvarhelyi Vasas Femina–FK Csíkszereda 1–8 (0–2).
Gólszerzők: Bakos Fanny (60. perc), illetve Eros Teodóra (14., 49., 52. és 74.), Kádár Noémi (38.), Annabelle Nombot (54.), Andrási Anna (65.) és Dorina Tănase (79.).
Játékvezetők: Polgár Nándor (Gyergyószentmiklós), Claudio Ciprian Catarig (Csíkszereda) és Incze Dávid (Székelyudvarhely).

Székelyudvarhelyi Vasas-Femina: Bódi Erzsébet (Hofbauer Henrietta, 71.) – György Noémi, Balázs Csenge, Dávid Orsolya, Tamás Lilla (Antal-Bíró Barbara, 41.), Orbán Natália (Hofbauer Tímea, 69.), Nagy Tünde, Száva Aranka Gabriella, Boros Anita, Bakos Fanny, Dajka Dóra (Péter Harmat, 73.). Vezetőedző: Mihálykó Levente.

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Részeg Beáta, Denisa Pintea-Scurtu, Daradics Boglárka, Nagy Boglárka, Eros Teodóra, Dorina Tănase, Lőrincz Kitti (Szabó Henriett, 67.), Annabelle Nombot, Tulit Kriszta (Andrási Anna, 40.), Kádár Noémi. Vezetőedző: Berkeczi Emőke.

A csoport másik mérkőzésén: Szatmárnémeti Olimpia–Nagykárolyi Daliana SK 0–14. A Kolozsvári U Olimpia csapata szabadnapos volt.

A következő forduló (március 8.) programja: Kolozsvári U Olimpia–Szatmárnémeti Olimpia és Nagykárolyi Daliana SK–Székelyudvarhelyi Vasas Femina. Az FK Csíkszereda együttese szabadnapos lesz.

Fotó: FK Csíkszereda

Az U17-es korosztály számára kiírt női labdarúgó-bajnokságban 20 csapat vesz részt – négy csoportba sorolva. A mérkőzések 2x40 percesek. Minden csoportból az első két-két együttes jut tovább.

Újabb idegenlégiósok a Vasas Femina felnőtt csapatánál

Hat új és egy visszatérő játékossal erősödött a télen a székelyudvarhelyi Vasas-Femina kerete. Hornok Réka védő, Török Lilla csatár és Lengyel Krisztina kapus a Soroksár SC-től érkezett, Mezőssy Melánia szabadon igazolható játékosként érkezett a klubhoz, korábban az FK Csíkszeredánál játszott. A Marosvásárhelyen töltött két és fél idény után Krall Tímea visszatért a nevelőegyütteséhez, legutóbb pedig két chilei játékos csatlakozott a Vasas-Femina keretéhez.

„Mindketten a 175 ezer lakosú Capiapó városának Deportes csapatától érkeztek. A 20 éves Yanka Cáceres González védő-középpályás első nemzetközi tapasztalatait gyűjti, korábban három chilei élvonalbeli csapatnál játszott. A 28 éves Gladys Esquivel Villanueva támadó középpályás 2020-ban az ausztrál élvonalban szereplő Western Pride-hoz igazolt, ahol a szezon végén bekerült az év csapatába. A 2022-23-as szezont már a kazahsztáni Tomiris-Turan csapatában kezdte, végig pályán volt a Manchester City ellen a női Bajnokok Ligájában” – olvasható az udvarhelyi klub közösségi oldalán.

A Székelyudvarhelyi Vasas-Femina vasárnap 11 órától a Liceenii Topolog elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a női labdarúgó 2. Liga tavaszi szezonját.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.