Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Záróforduló, osztályozó, selejtező – igazi csemege a szezon vége a Szuperligában

Sebestyén Ervin 2024. május 17., 15:27

Az utolsó fordulót rendezik a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásában, kiderül melyik csapat szerepel biztosan a nemzetközi kupában. Kezdődik a selejtező a Konferencia-ligába jutásért, és lejátsszák az osztályozós párharcok első mérkőzéseit.

Záróforduló, osztályozó, selejtező – igazi csemege a szezon vége a Szuperligában
Galérianézet
Az utolsó fordulót rendezik a Szuperligában Fotó: Pinti Attila

Az FCSB már korábban bebiztosította a bajnoki címét, ők érinthetetlenek már a tabellán, viszont a Kolozsvári CFR akár a második helyről is lecsúszhat az utolsó fordulóban. A kincses városiak hazai pályán szerepelnek a negyedik Konstancai Farul ellen, míg a CFR-t üldöző Universitatea Craiova a Sepsi OSK-t fogadja.

A kolozsváriaknak csak egy döntetlenre van szükségük a második hely bebiztosításához, de amennyiben vereséget szenvednek és az oltyánok megverik a háromszékieket, akkor az Universitatea zsebeli be az ezüstérmet és indulhat a Konferencia-ligában.

Az a gárda, amelyik a harmadik pozícióban végez, selejtezőt játszik a harmadik legrangosabb európai kupasorozatban való részvételért a Galaci Oțelul–Kolozsvári U alsóházi párharc győztesével.

Az Universitatea Craiova meglepheti még a CFR-t Fotó: Pinti Attila

Az utóbbi időben kiváló formát mutat a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely az utolsó két bajnokiját egyaránt megnyerte, egy győzelemmel és egy kis szerencsével a negyedik helyen zárhatja a rájátszást és a szezont, ehhez viszont az is kell, hogy a Farul kikapjon a CFR otthonában.

Az éllovas és bajnok FCSB idegenben zárja az idényt, a sereghajtó Rapid stadionjába látogat, amely a rájátszásban csupán egyetlen döntetlent harcolt ki nyolc vereség mellett, és már esélye sincs elmozdulni az utolsó helyről.

Az FCSB egészen biztosan BL-selejtezőt játszhat jövőben Fotó: Pinti Attila

Jövőre kik szerepelnek majd a nemzetközi kupasorozatokban?

A bajnoki címet bezsebelő FCSB Bajnokok Ligája-selejtezőt játszhat, hogy bekerüljön a főtáblára és Európa legjobb csapataival küzdhessen meg a csoportkörben. A második helyezett Konferencia-liga-selejtezőt vív majd, erre jelenleg a legnagyobb esélye a Kolozsvári CFR-nek van, azonban a Craiova még meglepheti őket, ha alulmaradnak a tengerpartiakkal szemben.

A felsőházi rájátszás harmadik helyezettjének még semmi sem garantált, selejtezőt kell majd játszania az alsóházi ellenfelével a Konferencia-ligában való szereplésért, amely a Galac és a Kolozsvári U párharcából kerül ki vasárnap délután.

Érdekesség, hogy azért ez a két gárda kapta meg a lehetőséget, mert a playoutban első helyen végzett Aradi UTA és a harmadik FC Hermannstadt sem rendelkezik európai licenccel.

Ha győz, akkor bebiztosítja második helyét a CFR Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK-nak abban az esetben marad esélye a nemzetközi kupában való szereplésre, ha a negyedik helyen végez a felsőházban és a Román Kupa-győztes Vajdahunyadi Corvinul nem kapja meg a licencet az Európai Labdarúgó-szövetségtől, viszont erre nagyon kevés az esély. Diószegi László klubelnök már fel is ajánlotta a vajdahunyadi csapatnak, hogy Sepsiszentgyörgyön játszhassák a hazai mérkőzéseket a nemzetközi porondon.

Kezdődnek az osztályozók, kiderül hol kezdik a csapatok a következő szezont

A FC Botoșani–CS Mioveni párharccal kezdődnek az osztályozós párharcok, a két fél pénteken 20 órától találkozik az első mérkőzésen, a visszavágót pedig 24-én rendezik. Az Argeș megyei alakulat kiválóan szerepelt idén a 2. Ligában, azonban korábban a kilenc egymás elleni találkozójukon csupán egyszer nyert, míg a Botoșani négyszer is győztesként hagyta el a gyepet.

A másik ágon a Bukaresti Dinamo és az FK Csíkszereda mérheti össze az erejét, a Hargita megyei gárda még sosem járt ilyen közel az élvonalhoz. Az első felvonást hétfőn 20 órától rendezik a fővárosban, a találkozóra pedig hatalmas az érdeklődés, ugyanis már elkelt több mint 22 ezer jegy, könnyen elképzelhető, hogy telt ház lesz a Nemzeti Arénában. A visszavágót május 27-én játsszák Csíkszeredában.

Az osztályozó két nyertese a 2024–2025-ös idényben az élvonalban szerepelhet majd, míg a vesztesek a 2. Ligában kezdik a szezont augusztusban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.