Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kettővel vezetett az SZFC, a legvégén a KSE előtt ott volt az egyenlítés lehetősége

Józsa Csongor 2024. április 05., 19:45

Majdnem eseménytelen első felvonást követően a pihenő után focizott is valamit a labdarúgó 3. Liga két székelyföldi együttese.

Kettővel vezetett az SZFC, a legvégén a KSE előtt ott volt az egyenlítés lehetősége
Már a zsebben volt a három pont a Székelyudvarhelyi FC-nek, későn ébredt a Kézdivásárhelyi SE Fotó: László Ildikó

Pénteken délután a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásának második fordulójában az 5-ös csoport két székelyföldi együttese nézett farkasszemet, a Székelyudvarhelyi FC a Kézdivásárhelyi SE-t látta vendégül a sétatéti stadionban.

A kellemes tavaszi időjárás elég szép számú, mintegy 400 nézőt csalogatott ki a lelátóra. A játéktéren a két együttes az első játékrészt nagyrészt elpasszolgatta, nagyon kevés helyzetet alakítottak ki.

A pihenő előtt a házigazdák megszerezték a vezetést, a Györgyi elleni megmozdulást ítélte szabálytalanságnak – meglehetősen könnyedén – a játékvezető. Miután ez a tizenhatoson belül történt, a tizenegyes pontra került a játékszer, Gavîrliță magabiztosan lőtte a bal alsóba (1–0).

A második felvonás jobb focit hozott, akárcsak az elsőben az SZFC támadott többet, volt nála a labda, irányított, hozott össze néhány gólszerzési lehetőséget.

Antal majd Bíró próbálkozása elkerülte a kaput, az 58. percben aztán megduplázta előnyét az udvarhelyi gárda, Györgyi tekert az ötösre egy, az oldalvonal környékéről elvégzett 25 méteres szabadrúgást, a rosszul kimozduló hálóőr mellé ütött, így a játékszer Gavîrliță hátáról a hálóban kötött ki (2–0).

Ezt követően kezdett fennebb húzódni a KSE – addig még csak kapura lövése sem volt –, a 71. percben pedig szinte a semmiből szépítettek, Perényi távoli lövését középre öklözte ki a kapus, a hátulról érkező Bînță elfejelte mellette (2–1).

A végjátékban két ízben is lezárhatta volna a meccset az SZFC, előbb Șerban ziccerben fölé lőtt, majd Simó próbálkozását tizenhatról tolta ki a hálóőr.

Az utolsó percekben így izgulnia kellett a hazaiaknak, Fábián lábán volt az egyenlítés, Jakab óriási bravúrja kellett, hogy a pontokat otthon tartsa.

Az összkép alapján megérdemelten nyert a Székelyudvarhelyi FC, így tovább növelte az előnyét a második helyezett Kézdivásárhelyi SE-vel szemben.

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 5-ös csoport, 2. forduló:

Székelyudvarhelyi FC–Kézdivásárhelyi SE 2–1 (1–0).
Gólszerzők: Raul Gavîrliță (39. és 58), illetve Ionuț Bînță (71.).

SZFC: Jakab Zalán – Marucza Csanád, Kovács Szabolcs, Milchiș David, Sebestyén Botond – Bíró Tamás (Simó Csongor, 65.), Bara Levente, Lázár Kristóf (Hadnagy Tamás, 90.), Györgyi Artúr – Antal Barna (Șerban Sergiu, 65.), Raul Gavîrliță. Edző: Lucian Nicolau.

KSE: Albert Hunor – Dugan Cîrstian, Sütő Zalán, Ketesdi Nimród, Albu Attila (Fábián Róbert, 78.) – Botorok János, Antonio Agafiței, Turcu Cosmin (Perényi Adrián, 62.) Kerestély Ákos (Zöld Hunor, 78.) – Demeter Levente (Dobos Zsolt, 82.), Ionuț Bînță. Edző: Moldovan Călin.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 2. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
2
2
0
0
5-2
35
2
Kézdivásárhelyi SE
2
1
0
1
4-2
22
3
Viitorul Curița
2
1
1
0
5-3
20
4
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
2
1
0
1
2-2
19
5
Tatrangi Ciucaș
2
0
0
2
0-5
13
6
Brassói SR Municipal
2
0
1
1
4-6
8

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.