Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kettőt vágott a Sepsi OSK gólfelelőse, a vitrinbe helyezte a Román Kupát

Józsa Csongor 2022. május 19., 22:33 utolsó módosítás: 2022. május 19., 23:19

Pragmatikus játékkal, Marius Ștefănescu találataival fennállása legnagyobb sikerét érte el a sepsiszentgyörgyi fociklub, megnyerte a Román Kupát.

Kettőt vágott a Sepsi OSK gólfelelőse, a vitrinbe helyezte a Román Kupát
Galérianézet
Nem volt ellenszer a szélső két villanására Fotó: Veres Nándor

Csütörtökön este a Rapid-Giulești Stadionba nyolcezer néző előtt rendezték a labdarúgó Román Kupa 2022-es kiadásának döntőjét. Az utolsó mérkőzésre a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FC Voluntari maradt talpon. Előbbi második fináléját játszotta, utóbbi pedig már ismerte azt az érzést, hogy milyen magasba emelni a serleget: 2017-ben megnyerte a kiírást.

A háromszékiek számára otthoni légkört teremtett a népes piros-fehér szurkolótábor, akik elkísérték őket a fővárosi találkozóra.

Fotó: Veres Nándor

Ahogy azt várni lehetett, az elején nem esett egymásnak a két fél. A 16. percig kellett várni az első helyzetecskére, ekkor Rață remek ütemben ugratta Lopest, aki a kapussal szemben, közelről lőhette rá, de „eltörte” a labdát.

Jobbára az Ilfov megyeiek irányítottak, a háromszékiek jól zárták a kapu előtti területet, innen labdaszerzéskor megindítottak egy-egy támadást. A 20. percben Éder indításából Ștefănescu be is talált, les címén ezt érvénytelenítették.

Három minutumra rá Dumitrescu passzolt ugyancsak Ștefănescunak aki ezúttal hátulról indult, tízről a kapu bal felébe helyezte, 1–0-ra vezetett Cristiano Bergodi gárdája.

A játék képe a találat után sem változott, jobbára a sepsiszentgyörgyiek térfelén építkezett az ellenlábas, a támadások nem voltak veszélyesek.

Fotó: Veres Nándor

Szinte a semmiből növelte előnyét a Sepsi OSK, a 38. percben egy labdaszerzést követően meglódultak, a játékszer a gólfeleőshöz, Ștefănescuhoz került, mintegy huszonötről lövésre szánta el magát, bombagól lett belőle, a játékszer a bal vinkliben kötött ki (2–0).

A második felvonásban a csereként beállt Fülöp Lóránt fejese jelentette az első FC Voluntari lehetőséget, ez viszont mellé ment. A kétgólos előny tudatában jól állt a pályán a sepsiszentgyörgyi gárda, pedig az ellenfél egy újabb cserével még nagyobb intenzitással rohamozott.

A 76. percben Ștefănescu egy mesterhármassal lezárhatta volna az összecsapást, a hálóőr a tizenhatoson kívül röviden szabadított fel, a labda a szélsőhöz került, aki ráívelte, de a gólvonalról Tamaș még tisztázni tudott.

Fotó: Veres Nándor

Egy pillanatig sem kellett idegeskednie a Sepsi OSK szurkolóknak, hogy szorossá teszi a végjátékot az ellenlábas. Okosan pörgette a perceket a háromszéki együttes, azért kellett még egy Niczuly bravúr.

Nem maradt a 2–0 a hármas sípszóig, mert az utolsó lehetőségnél egy kavarodásból Dumiterről a hálóba vágódott a labda.

Fotó: Veres Nándor

Ezt nagyon senkit sem érdekelt, jöhetett a fieszta, az ünneplés a bukaresti éjszakában: a 2011-ben alapított klub fennállása legnagyobb sikerét könyvelte el.

Ezzel biztossá vált, hogy a Sepsi OSK-nak ez volt az utolsó mérkőzése ebben az idényben. A Román Kupa-győzelem azt jelenti, hogy a soron következő évadban újból ott lesz a nemzetközi porondon: a Konferencia Liga második körében kapcsolódik be a sorozatba.

Labdarúgó Román Kupa, döntő:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Voluntari 2–1 (2–0).
Rapid-Giuleşti Stadion, vezette: Colţescu Sebastian (Bukarest).
Gólszerzők: Marius Ștefănescu (23., 38.), illetve Andres Dumitrescu, öngól (90+3.).
Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Păun, Aganovic (Damașcan, 81.), Éder, – Bărbuț (Golofca, 71.), Tudorie (Luckassen, 71.), Ștefănescu (Fülöp I., 83.). Edző: Cristiano Bergodi.
Voluntari: Popa – Ciobotariu, Tamaș, Armaș – Ricardinho (Merloi, 87.), Rață, Droppa, Tavares (Fülöp L., 46.), Briceag (Vlad, 75.) – Nemec, Lopes (Tehe, 64.). Edző: Liviu Ciobotariu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.