Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kétszer az egyenlítés még összejött az FK Csíkszereda női futballcsapatának

Dobos László 2024. március 16., 15:53 utolsó módosítás: 2024. március 16., 15:54

Elszenvedte első hazai vereséget a 2023–2024-es szezonban az FK Csíkszereda női labdarúgó együttese. Kollár Péter tanítványai szombaton délután a Konstancai Farultól minimális különbséggel maradtak alul.

Kétszer az egyenlítés még összejött az FK Csíkszereda női futballcsapatának
A hosszabbításban szerezte meg a győzelmet a tengerparti együttes Fotó: FK

Kemény focit játszott a két együttes szombaton délután a csíkszeredai stadionban. Az első félidő 22. percében egy, a védők között előrelőtt labdára a konstancai Laura Rus ért elsőnek, kicselezte a kapust, majd az üres kapuba lőtte a labdát (0–1). Kiegyensúlyozott volt a folytatásban a játék, igazi nagy gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, a 40. percben pedig a csíkiaknak sikerült az egyenlítés. Antal Anita bal oldali beívelése átszállt a védők felett, a jobb oldalon remek ütemben érkező Androniki Mikalopulu pedig laposan a kapuba lőtte (1–1).

A második játékrészben is folytatódott a kemény játék, a Farul pedig újra betalált. Az 50. percben egy jobb oldali szögletet követően Olga Iordăchiuși a rövid alsóba fejelte a labdát (1–2).

Fotó: FK

Az utolsó félórában az FK támadott többet, a vendégek pedig ellentámadásokra rendezkedtek be. A 86. percben a kaputól mintegy 20 méterre Bartalis Barbarát szabálytalanul állították meg, a szabadrúgást pedig Herczeg Andrea mesterien a rövid felsőbe lőtte (2–2).

A hosszabbítás első percében ellentámadást vezethetett a Farul, Ioana Stancu pedig egy az egyben a kapussal nem tévedett (2–3).

Női labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 2. forduló:

FK Csíkszereda–Konstancai Farul 2–3 (1–1).
Gólszerzők: Androniki Mikalopulu (40.) és Herczeg Andrea (86.), illetve Laura Rus (22.), Olga Iordăchiuși (50.) és Ioana Stancu (90.+1).
Játékvezetők: Marius Naidin, Lucian Tănase (mindketten Piteşti), Cosmin Bojan (Marosvásárhely). Megfigyelők: Ștefan Donciu (Sepsiszentgyörgy) és Mihai Hârlab (Brassó).

Fotó: FK

FK Csíkszereda: Böröcz Bettina – Balázs Csilla, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Nyéki Anna, Antal Anita, Herczeg Andrea, Androniki Mikalopulu, Magyarics Zoé, Fülöp Boglárka. Játszott még: Tankó Réka (kapus), Bartalis Barbara, Mitri Rita és Orbán Aranka. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Gudovics Attila (erőnléti edző). Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

Konstancai Farul: Lilian Onyango – Ioana Stancu, Nadejda Colesnicenco, Ana Maria Stanciu, Violeta Bogoș, Ioana Borțan, Olga Iordăchiuși, Nicoleta Deca, Estelle Gnaly, Laura Rus, Claudia Chiper. Játszott még: Enez Mango és Andreea Laiu.
Stáb: Zaharia Dobre (vezeteőedző), Raluca Sîrghe-Simes (másodedző), Emil Dobre (kapusedző), Florina Caragea (kinetoterapeuta), Andrei Canazîru (a csapat képviselője).

Női labdarúgó 1. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőházi rájátszás, 2. forduló

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári Poli (nők)
2
1
0
1
3-1
38
2
Konstancai Farul (nők)
2
2
0
0
5-3
32
3
Kolozsvári U Olimpia
2
1
0
1
2-2
29
4
FK Csíkszereda (nők)
2
0
0
2
2-6
24

A következő forduló (március 24.) programja: Konstancai Farul–Temesvári Poli és Kolozsvári U Olimpia–FK Csíkszereda.

Ezt megelőzően, szerdán, március 20-án az FK Csíkszereda, a Temesvári Poli otthonában elkezdi a női labdarúgó Román Kupa csoportküzdelmeit.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.