Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kétórás edzőmeccset játszott a Sepsi OSK, tehetetlen volt német ellenfelével szemben

Horváth Bálint Ottó 2022. június 30., 20:31 utolsó módosítás: 2022. június 30., 20:48

Vereséggel zárta ausztriai edzőtáborát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely három magabiztos győzelem után a negyedik felkészülési meccsén csütörtökön 3–0-ra kapott ki a német másodosztályban szereplő SV Sandhausen csapatától. A mérkőzés négyszer 30 percet tartott.

Kétórás edzőmeccset játszott a Sepsi OSK, tehetetlen volt német ellenfelével szemben
Az új igazolás, Mario Rondon először játszott a csapatban Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Az eredeti terv szerint az SC Karlsruhe kellett volna legyen a háromszékiek negyedik vetélytársa, de egy nappal a mérkőzés előtt megváltozott az ellenfél kiléte, és szintén a német 2. Bundesligában játszó, az előző szezont a 14. helyen zárt Sandhausennel mérkőztek meg.

Kezdeményezőbb volt az elején a német csapat, amely az első negyedóra lejártával szöglet után előnybe is került. Kevéssel ezelőtt azonban a Sepsi OSK szerezhetett volna vezetést, a 14. percben Bălașa végzett el szabadrúgást a tizenhatos közeléből, de nem találta el a kaput.

A bekapott gól után sem állt össze a Sepsi OSK játéka, így támadásban továbbra is az ellenfél volt veszélyes, több ígéretes helyzetet is kihagyott.

A második harminc percben megpróbálta átvenni az irányítást a sepsiszentgyörgyi együttes, amely többet birtokolta a labdát, és több alkalommal is közel járt az egyenlítéshez: a legnagyobb lehetőségénél a 45. percben Mario Rondon fejese a kapufáról kifelé pattant, Damașcan kísérlete fölé szállt, akárcsak Tudorie fejese. Mindeközben a Sandhausen sem tétlenkedett, Begannak nagyot kellett mentenie.

A harmadik negyedre számos cserét hajtott végre a csapatban Cristiano Bergodi vezetőedző, ennek köszönhetően a tanítványai uralták a játékot, és Bărbuț a kapufát találta el.

Gólt viszont a németek szereztek, ellentámadás után szabadrúgáshoz jutottak a tizenhatos előterénél, a jól helyezett lövésnél pedig Niczuly tehetetlen volt. Ráadásul, még nagyobb hátrányba is kerülhetett volna a Sepsi OSK, labdavesztés után azonban a háromszéki kapus nagy ziccert védett ki.

A végéig tovább próbálkoztak a gólszerzéssel a sepsiszentgyörgyi játékosok, azonban kevés lehetőséget tudtak kialakítani, és amikor szépíthettek volna, pontatlanok voltak a befejezésnél.

A védekezésre sem összpontosítottak megfelelően, bő húsz perccel a vége előtt hosszú bedobás után a német csapat belőtte a harmadik gólját, és lezárta a találkozót.

A Sepsi OSK három győzelemmel (a magyar bajnok Ferencvárost 3–0-ra, a tavalyi lengyel bajnok, de az előző pontvadászatban a kiesés elől épphogy megmenekült Legia Warszawát 1–0-ra, a bolgár bajnokságban ezüstérmes CSZKA Szófiát 4–0-ra győzte le) és egy vereséggel zárta az ausztriai edzőtábort. Az együttes július 9-én, szombaton 20 óra 30 perctől Aradon játssza az új szezon első hivatalos mérkőzését, amelyen a Kolozsvári CFR-rel csap össze a Szuperkupáért.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–SV Sandhausen 0–3 (0–1, 0–0, 0–1, 0–1).
A Sepsi OSK kezdőcsapata: Began – Bălașa, Dimitrov, Ciobotariu, Ispas, Ștefănescu, Golofca, Francisco Junior, Rența, Damașcan, Rondon.
Játszott még: Niczuly – Mitrea, Dumitrescu, Ninaj, Bărbuț, Păun, Gheorghe, Bojic, Tudorie.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.