Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kazahsztán ellen is nyert, csoportja élére állt a romániai női fociválogatott

Dobos László 2024. április 10., 11:18

Három erdélyi magyar játékos is pályára lépett a romániai felnőtt női labdarúgó-válogatottban kedden este Bukarestben, a Kazahsztán elleni Eb-selejtező mérkőzésen. Geréd és Gődér kezdő volt, Herczeg pedig a második félidőben állt be.

Kazahsztán ellen is nyert, csoportja élére állt a romániai női fociválogatott
Galérianézet
Második mérkőzésüket is megnyerték Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

Második mérkőzését is megnyerte Románia női labdarúgó válogatottja az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi, második fordulójában: a bukaresti Arcul de Triumf Stadionban Kazahsztán ellen győztek egy góllal.

Massimo Pedrazzini, szövetség kapitány együttese az áprilisi Eb-selejtezőkre nevezte a margittai Gődér Brigittát (Ferencváros), a székelyudvarhelyi Geréd Erikát (Diósgyőr), valamint a marosludasi Herczeg Andreát, az FK Csíkszereda futballistáját.

Női labdarúgó Eb-selejtező, C divízió, 4. csoport:

Románia–Kazahsztán 1–0 (0–0).
Gólszerző: Cristina Carp (68.).
Románia: Andreea Părăluţă – Teodora Meluţă, Ana Maria Stanciu, Gődér Brigitta, Geréd Erika, Ioana Borțan (Herczeg Andrea, 89.), Olga Iordăchiuşi (Mihaela Ciolacu, 56.), Ştefania Vătafu, Carmen Marcu (Ioana Bălăceanu, 46.), Cristina Carp (Adina Borodi, 80.), Florentina Olar (Florentina Istrate, 81.). Szövetségi kapitány: Massimo Pedrazzini.

A csoport másik mérkőzésen:
Bulgária–Örményország 2–3.

Korábbi eredmények: Örményország–Románia 0–5, Kazahsztán–Bulgária 0–1.

Az állás: 1. Románia 6 pont, 2. Örményország 3 pont, 3. Bulgária 3 pont, 4. Kazahsztán 0 pont.

A folyatásban (május 31-én és június 4-én) a romániai válogatott Bulgária ellen lép pályára, előbb otthon, majd idegenben.

A magyarok kikaptak Törökországban

A magyar női labdarúgó-válogatott sokáig vezetett, de az utolsó percekben kapott gólokkal végül alulmaradt a törökökkel szemben az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi, második fordulójában.

Női Eb-selejtező, B divízió, 1. csoport:
Törökország–Magyarország 2–1 (0–1) és Azerbajdzsán–Svájc 0–4.

Az állás: 1. Svájc 6 pont, 2. Törökország 3, 3. Magyarország 1 (2–3), 4. Azerbajdzsán 1 (1–5).

A magyar válogatott legközelebb május 31-én Svájc ellen játszik.

A lebonyolításról

Az áprilistól júliusig tartó kvalifikáció lebonyolítása a Nemzetek Ligájához hasonló. Az Európiai Labdarúgó-szövetség (UEFA) beszámolója szerint a kontinensviadalra az A divízió négy csoportjából az első két helyezett automatikusan kijut, a további hét helyről pedig az év végén rájátszás dönt majd: az első körben az egyik ágon az A liga harmadik és negyedik helyezettjei játszanak a C liga öt csoportgyőztesével és a három legjobb másodikkal. A másik ágon a B liga négy csoportgyőztese és két legjobb másodikja játszik keresztbe ugyanezen liga két gyengébb mutatóval rendelkező másodikjával és négy harmadikjával.

Az egyik ágról nyolc, a másikról így hat csapat kerül be a második körbe, ahol viszont már az Európa-bajnoki selejtezők összesített rangsora alapján készítik el a kiemelést, párokba sorsolják az együtteseket, és a hét párharc győztese jut ki a kontinensviadalra.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő, Eb-házigazda svájciak csak a csoportküzdelmek során lesznek érintettek, amennyiben az első három hely valamelyikén végeznek, akkor a B liga legjobb mérlegű negyedik helyezett csapata veszi át a helyüket a rájátszásban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.