Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Szelíd játékkal biztosította be a továbbjutást Portugália Uruguay ellen

Sebestyén Ervin 2022. november 28., 23:20

Annyit adott ki magából a portugál válogatott, amennyit muszáj volt Uruguay ellen a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában. Bruno Fernandes duplájával 2–0-ra nyertek, ezzel bebiztosították a továbbjutásukat az egyenes kieséses szakaszba.

Szelíd játékkal biztosította be a továbbjutást Portugália Uruguay ellen
Bruno Fernandes duplájával győzött a portugál válogatott Fotó: Li Ga/Agerpres

Hétfőn este mérhette össze az erejét Portugália és Uruguay, előbbi egy győzelemmel bebiztosíthatta a továbbjutást, míg utóbbi egy ponttal várta a találkozót, így minél több egységet kellett volna begyűjteniük.

Az első játékrészben egyik csapat sem kockáztatott, még a hosszú indításokat és a keresztlabdákat is ritkán vállalták be. A 32. percben Bentancur húzott váratlant, három védőn átcselezte magát és Diogo Costa kellett hatalmas bravúrt bemutasson, maradt a 0–0. Az első félidőnek ez volt az egyetlen említésre méltó momentuma, gól nélküli egállal mentek pihenőre a felek.

A második 45 percet jobban kezdték az európaiak, Joao Félix próbálkozása nem sokkal ment el a kapu mellett. Alig két perccel később Bruno Fernandes beadására remekül érkezett Ronaldo, – aki ugyan felugrott fejelni, de a későbbi visszajátszásokból kiderült, hogy nem ért labdába –, megzavarta a kapust, így a játékszer zavartalanul hullott a hosszúba (1–0).

A 75. minutumban beállás után szinte azonnal betalálhatott volna Maximiliano Gomez, a tizenhatosról eltekert labdája a bal kapufán csattant, maradt az egygólos portugál előny. Nem sokat kellett várni az újabb uruguayi lehetőségre, Luís Suárez próbálkozhatott egészen közelről, viszont csupán az oldalhálót találta el, majd Giorgian de Arrascaeta lövését Diogo Costa hárította.

A végére így is maradt izgalom, egy kezesét követően büntetőhöz jutott Portugália, amit Bruno Fernandes magabiztosan értékesített, ezzel beállítva a 2–0-s végeredmény. A portugálok két meccs alatt hat pontot gyűjtöttek össze, ezzel bebiztosítva a továbbjutást.

Labdarúgó-világbajnokság, H csoport, 2. forduló:
Portugália–Uruguay 2–0 (0–0)
gólszerzők: Bruno Fernandes (54., 90+3. – büntetőből)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.