Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Szárnyaló ausztrálok, csalódást keltő dánok, bánatos tunéziaiak

Zátyi Tibor 2022. november 30., 19:18

Meglepetéssel értek véget a D csoport küzdelmei a labdarúgó-világbajnokságon szerdán este, Ausztrália legyőzte Dániát és bejutott a nyolcaddöntőbe, míg Tunézia drámai csatában verte a címvédő Franciaországot, ám utazhat haza.

Szárnyaló ausztrálok, csalódást keltő dánok, bánatos tunéziaiak
Fotó: Wang Dongzhen/Xinhua/Agerpres

Az utolsó forduló előtt egyszerű volt a feladat a franciákon kívül mindhárom válogatottnak: a győzelem továbbjutást érhet. Dániának és Ausztráliának egy sima győzelem elég lett volna a továbbjutáshoz, míg a franciák ellen játszó Tunézia sorsa a másik meccs eredményének alakulásától is függött.

Mindkét meccsen a második félidőre hagyták a döntést. Tunézia megérdemelten szerzett vezetést a cserékkel felállt franciák ellen, ám mindössze pár percig állt továbbjutásra, mivel a másik találkozón egy ellentámadás végén Leckie gurította el a labdát Schmeichel mellett.

Közben a franciáknál érkezett a nehéztűzérség a pályára (Mbappé, majd Griezmann), míg a dánoknál is friss emberek álltak a pályára – ám a tunéziaiak, illetve az ausztrálok akarata szerint alakultak a meccsek.

Végül a dánok nem tudtak újítani, az ausztrálok simán kivédekezték a rohamokat és továbbjutottak – 2006 után ismét a legjobb tizenhat között vannak.

Az ausztrálok sikere tudatában a tunéziai csapat fejben összeesett, ezt Griezmann használta ki, hogy nem tudtak felszabadítani és egyenlített. A meccset lefújta a játékvezető, ám a videóbíró szobából szóltak neki és utólag les miatt érvénytelenítette a gólt. Még két percig focizgattak, Tunézia pedig megnyerte a meccset, ám összesítésben egy rúgott és egy kapott góllal emelt fővel búcsúzik a tornától.

A csoportot végül jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nyerték meg a franciák, míg a dánok jócskán elmaradtak az elvártaktól és utolsó helyen, mindössze egy pontot szerezve estek ki. 

Labdarúgó-világbajnokság, D csoport, 3. forduló
Tunézia–Franciaország 1–0 (0–0)
gólszerző Khazri (57.)

Ausztrália–Dánia 1–0 (0–0)
gólszerző Leckie (60.)

Labdarúgó világbajnokság, Katar 2022, D csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Franciaország
3
2
0
1
6-3
6
2
Ausztrália
3
2
0
1
3-4
6
3
Tunézia
3
1
1
1
1-1
4
4
Dánia
3
0
1
2
1-3
1

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.