Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Pont nélküli házigazdák, Szenegál előzött

Józsa Csongor 2022. november 29., 19:17

A hollandok érvényesítették a papírformát, csoportelsőént jutottak tovább. Ecuador várta jobb pozícióból a zárófordulót az A csoportban.

Pont nélküli házigazdák, Szenegál előzött
Szenegál állva hagyta Ecuadort Fotó: Rungroj Yongrit/EPA/Agerpres

Bő egy hete rajtolt el a katari labdarúgó-világbajnokság, kedden kora este pedig már az A csoport küzdelmei zárultak. Egy dolog biztos volt a harmadik játéknap előtt, a házigazda Katar nem juthatott már tovább.

Az ő céljuk egy szép búcsú lehetett, igaz épp Hollandia – a papíron legnehezebb – ellen köszöntek el a tornától. A kvartett másik összecsapása ki-ki mérkőzés volt, Szenegál indult némi hátrányból, mert egy ponttal le volt maradva Ecuadorral szemben. A két összecsapás természetesen ugyanazon időpontban kezdődött, párhuzamosan zajlott.

Az első játékrészben az aktívabban focizó gárdák meg is szerezték az előnyt. Előbb Cody Gakpo lőtte ki a tizenhatosról a bal alsót – eddig mind a három meccsén gólt szerzett a hollandok játékosa ezen a vébén. Túlfelől Szenegál jutott a 44. percben tizenegyeshez, amit Sarr higgadtan küldött a bal alsóba.

Ez pedig azt jelentette, hogy a szünetben Hollandia és Szenegál volt ott a kieséses szakaszban.

Alig kezdődött meg a második felvonás, a narancsmezesek le is zárták a meccset. Az 50. percben Depay próbálkozása a kapufáról kifelé pattant, a labdára De Jong érkezett, közelről bepofozta (2–0.).

A 68. percben egyenlített Ecuador, hogy két minutumra rá újból Szenegálnál legyen a vezetés. Mindkét találat rögzített játékhelyzetet követően született, az eredményjelző az afrikaiak 2–1-es előnyét mutatta.

Korábban lett vége a katariak meccsének – egyben vébészereplésüknek. Úgy, hogy még csak pontot sem tudtak szerezni. A hollandok ünnepelhettek, az A csoport első helyéről jutottak tovább.

Ecuador rohamozott, nem volt átütő ereje, így Szenegál beelőzte, másodszor jutottak a nyolcaddöntőbe, legutóbb húsz évvel sikerült ez a bravúr.

Labdarúgó-világbajnokság, A csoport, 3. forduló:

Hollandia–Katar 2–0 (1–0).
Gólszerző: Gakpo (26.), De Jong (50.).

Ecuador–Szenegál 1–2 (0–1).
Gólszerzők: Caicedo (68.), illetve Sarr (44., büntetőből), Koulibaly (70.).

Labdarúgó világbajnokság, Katar 2022, A csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Hollandia
3
2
1
0
5-1
7
2
Szenegál
3
2
0
1
5-4
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
4
4
Katar
3
0
0
3
1-7
0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.