Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Megremegett Kane lába, a franciák jutottak a legjobb négy közé

Sebestyén Ervin 2022. december 10., 23:13

Hiába játszott jobban és alakított ki több helyzetet az angol válogatott Franciaország ellen, végül 2–1-es vereséget szenvedett el, miután Kane kihagyta a sorsdöntő tizenegyest. A címvédő franciák nehezen ugyan, de bejutottak az elődöntőbe.

Megremegett Kane lába, a franciák jutottak a legjobb négy közé
Giroud fejese döntött, elődöntős a francia válogatott Fotó: Li Ga/Xinhua/Agerpres

A két nemzeti gárda szombat este találkozott egymással a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében. Már a 11. percben veszélyeztettek a franciák, Giroud fejesénél Pickford kellett nagyot védjen. Alig negyedóra elteltével azonban mégis megszerezték a vezetést, Tchouameni távoli bombájánál tehetetlen volt az angol hálóőr (1–0).

Az első félidő hátralévő idejében leginkább Gareth Southgate legénysége rohamozott, folyamatosan nyomás alá helyezték Lloris kapuját, gólt szerzni azonban nem tudtak.

A fordulást követően nem sokat változott a játék képe, az angolok mentek előre az egyenlítés reményében, a francia hálóőr azonban továbbra is rendre a helyzet magaslatán volt. Az 52. percben Tchouameni szabálytalansága után büntetőhöz jutottak az angolok, amit Harry Kane kiválóan értékesített, ezzel kiegyenlítve az állást (1–1).

Maradtak támadásban, Harry Maguire fejese a kapufán csattant, aztán viszont jött a francia gárda és Giroud. A rutinos csatár lövését előbb hárította Pickford, majd egy perccel később már tehetetlen volt a fejesnél, a 36 éves csatár ismét megszerezte a vezetést a franciáknak (1–2).

Mindössze három perc elteltével ismét tizenegyest végezhetett el Anglia, ezúttal is Harry Kane állt a labda mögé, viszont elizgulta és még a kaput sem sikerült eltalálnia. A legvégén, a 101. percben nagyon jó helyről lőhettek szabadrúgást az angolok, Marcus Rashford próbálkozása szintén fölé szállt, így a franciák 2–1-es győzelmet arattak és bejutottak a legjobb négy közé.

A fináléba jutásért Marokkóval kell megküzdjenek december 14-én.

Labdarúgó-világbajnokság, negyeddöntő:
Anglia–Franciaország 1–2 (0–1)
gólszerzők: Kane (54. – büntetőből), illetve Tchouameni (17.), Giroud (78.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.