Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Egyetlen lövés a kilencven perc alatt, rögtön győzelmet ért Costa Ricának

Sebestyén Ervin 2022. november 27., 14:06

Nagy reményekkel várhatta a Costa Rica elleni csoportmeccset Japán, miután 2–1-re legyőzték a németeket. A közép-amerikai gárda 7–0-ra kapott ki a spanyoloktól, nagy meglepetésre ezúttal 1–0-ra nyertek, miután egyetlen lövésük a hálóban landolt.

Egyetlen lövés a kilencven perc alatt, rögtön győzelmet ért Costa Ricának
Hiába játszott mezőnyfölényben Japán, egygólos vereséget szenvedtek el Fotó: Li Ming

A vasárnap déli összecsapás első félideje nem sok izgalmat hozott a labdarúgó-világbajnokság E csoportjában, igazán komoly lehetőség egyik fél előtt sem adódott, így igazságos 0–0-val mentek pihenőre a csapatok.

A fordulást követően fokozatot váltott Japán nemzeti csapata, a 46. percben Hidemasa Morita lövését hatalmas bravúrral védte ki Keylor Navas, ezt követően pedig hatalmas nyomás alá került Costa Rica kapuja. Habár az ázsiaiak hatalmas fölényben birtokolták a labdát és az ellenfél térfelén járatták a játékszert, mégis ellenlábasuk szerzett vezetést:

a 81. minutumban Keysher Fuller Spence szép csellel hozta magát lövőhelyzetbe, a próbálkozása védhető lett volna, viszont Gonda csak beleérni tudott, megszerezték a vezetést a közép-amerikaiak (0–1).

A hajrában Daichi Kamada egyenlíthetett volna, azonban Navas ezúttal is a helyén volt és útját állta a labdának. Maradt az egygólos különbség, Costa Rica első lövése rögtön gólt eredményezett a világbajnokságon, ráadásul három pontot ért, így még a továbbjutásra is van esélyük.

Labdarúgó-világbajnokság, E csoport, 2. forduló:
Japán–Costa Rica 0–1 (0–0)
gólszerző: Fuller (81.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.