Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Egy lépésre a finálétól

Sebestyén Ervin 2022. december 13., 15:53

Az elődöntők következnek a labdarúgó-világbajnokságon, kedden Argentína–Horvátország, szerdán Franciaország–Marokkó összecsapást rendeznek. A négy válogatott közül már csak egy marad érem nélkül, hamarosan pedig az is kiderül, ki lesz a két finalista.

Egy lépésre a finálétól
Messiék Horvátország ellen kell bizonyítsanak Fotó: Mohamed Messara/EPA/Agerpes

Rögös utat járt be az argentin labdarúgó-válogatott az elődöntőig, a nyolcaddöntőben 2–1-re verték az ausztrálokat, viszont az utolsó percekben nagyon rezgett a léc a dél-amerikaiaknak, benne volt a levegőben az egyenlítés. A negyeddöntő még ennél is drámaibb lett, hiába vezettek Messiék 2–0-ra a 80. percben, a hollandok egyenlítettek, és végül a büntetők döntöttek a továbbjutó kilétéről.

Ellenfelük, a horvát válogatott mindkét meccsét szétlövésekkel nyerte az egyenes kieséses szakaszban, előbb Japánt, majd Brazíliát búcsúztatta.

Ami a szerdai összecsapást illeti, a franciák magabiztosan menetelnek, elsőként jutottak tovább a csoportból majd a nyolcaddöntőben 3–1-re verték a lengyeleket, a negyeddöntőben az angolokat 2–1-re győzték le. Ellenfelük az a Marokkó lesz, amely eddig veretlen az idei tornán, sőt eddigi öt összecsapása során egyetlen gólt kapott – akkor is egy marokkói talált a saját kapujába még a csoportkörben –, beleértve a spanyolok elleni büntetőpárbajt is.

Mindkét megmérettetést 21 órától rendezik, a két győztes jut a fináléba, amit vasárnap rendeznek, a vesztesek a bronzért küzdhetnek majd meg szombaton.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.