Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Egészen elképesztő, Marokkó elődöntős a világbajnokságon

Horváth Bálint Ottó 2022. december 10., 19:23 utolsó módosítás: 2022. december 10., 19:24

Hatalmas meglepetésre a marokkói válogatott Portugália kiejtésével bejutott a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe. A portugálok hiába támadták végig a szombati negyeddöntős párharcot, Marokkó egyszer betalált, és ez elegendő volt a győzelemhez.

Egészen elképesztő, Marokkó elődöntős a világbajnokságon
En-Nesyri mindenkinél magasabbra ugrott, fejesgólja továbbjutást ért Fotó: Jose Sena Goulao/EPA/Agerpres

Nagy portugál mezőnyfölényben kezdődött a mérkőzés, rögtön az elején helyzetbe is kerültek, Joao Felix fejesét védte a marokkóiak kapusa, akik hamar válaszoltak En-Nesyri révén, de ő nem találta el a kaput. Ezután azonban sokáig nem alakult ki nagy lehetőség egyik oldalon sem, a portugál játékosok tehetetlenek voltak az ellenfél szervezett védelmével szemben.

Félóra elteltével veszélyesebbé vált a marokkói csapat, és a szünet előtt előnyhöz is jutottak, a portugálok kapusa rosszul jött ki egy beadásra, En-Nesyri pedig a védőnél is magasabbra ugrott és befejelte.

Még a pihenő előtt jöhetett volna az egyenlítés, Bruno Fernandes a felső kapufát találta el, ugyanakkor ellentámadás végén Marokkó akár kettővel is vezethetett volna.

A második félidő elején érkezett az ismét cserepadon kezdett Cristiano Ronaldo a portugáloknál, akik küzdöttek az egyenlítésért, Gonzalo Ramos fejese elkerülte a kaput.

A folytatásban egyre nagyobb nyomás alá helyezték a marokkói védelmet, jöttek is az újabb helyzetek, Fernandes lövése kevéssel fölé szállt, Joao Felixet pedig Bono akadályozta meg a gólszerzésben. A hosszabbítás elején Ronaldónak megvolt az esélye az egyenlítésre, de a kapus ismét nagyot mentett.

Az utolsó öt percre emberhátrányba kerültek a marokkóiak, Cheddira kevesebb mint két perc alatt kapott két sárga lapot. Ellentámadásnál bebiztosíthatták volna a győzelmet, Aboukhlal azonban elszórakozta a ziccerét egyedül a kapussal szemben, a végén pedig Pepe előtt adódott nagy egyenlítési lehetőség, de közelről mellé bólintott.

Maradt az 1–0, Marokkó a világbajnokságok történetében első afrikai csapatként jutott be az elődöntőbe, ahol a szombaton 21 órától kezdődő Franciaország–Anglia utolsó negyeddöntős párharc győztesével találkozik.

Labdarúgó-világbajnokság, negyeddöntő:
Marokkó–Portugália 1–0 (1–0).
Gólszerző: En-Nesyri (42.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.