Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Bokamozdulattal vette Argentína a vb-nyolcaddöntőt

Józsa Csongor 2022. december 03., 23:06

Az volt, amit Messiék akartak. Elfocizgattak, szereztek két gólt. Az ausztrálok a végjátékban ébredtek meg, az már késő volt. Argentína ott van a negyeddöntőben.

Bokamozdulattal vette Argentína a vb-nyolcaddöntőt
Messi megvillant, gólt is szerzett Fotó: Cao Can/Xinhua/Agerpres

Szombaton este a második nyolcaddöntőt rendezték a focivébén, ezen Argentína és Ausztrália csapott össze. A két gárda útja hasonló volt a kieséses szakaszig: egyaránt vereséggel kezdtek a csoportkörben, de aztán két meccset behúzva jutottak tovább a katari labdarúgó-világbajnokságon.

A kétszeres vb-győztes argentinok 1986 után emelnék magasba a trófeát, míg Ausztrália története hatodik vébéjén másodszor szerepelt a legjobb 16 között, negyeddöntős még sosem volt.

Nem igazán volt lüktető a tempó a mérkőzés elején, az első félórában nem is volt kaput eltaláló lövése egyik félnek sem. Az ausztrálok védekeztek, az argentinok szövögették támadásaikat.

A 35. percben egy szabadrúgást követően Messihez került a játékszer, ő pedig tizenötről kilőtte a jobb alsót. Az 1–0 maradt a pihenőig.

A játék képe a második felvonásban sem változott, csordogált az összecsapás. Óriási ausztrál kapusbaki hozta a második találatot, Ryan felszabadítás helyett cselezébe kezdett, Alvarez lecsapott rá, elvette, bepasszolta (2–0).

A semmiből, szerencsével szépített Ausztrália a 77. percben: Goodwin szúrta rá húszról, lövése megpattant Fernandezen, a védőn, így csapódott a hálóba (2–1).

Ez a gól önbizalmat adott a sárgamezeseknek, mentek előre, Behich cselezte be magát a tizenhatosba, lövésébe még belelépett egy védő. Aztán a hosszabbításban még a hálóőrnek is bravúrt kellett bemutatnia.

Összességében megérdemelten nyert az argentin nemzeti együttes, készülhet a hollandok elleni negyeddöntőre.

Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő:

Argentína–Ausztrália 2–1 (1–0).
Gólszerzők: Messi (35.), Alvarez (57.), illetve Fernandez (77., öngól).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.