Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Az angolok szétszaladták Szenegált

Zátyi Tibor 2022. december 04., 22:53

Ellentámadásait könyörtelenül kihasználva Anglia simán legyőzte Szenegált a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében és készülhet a franciák elleni csúcsrangadóra.

Az angolok szétszaladták Szenegált
Kane megszerezte első világbajnoki gólját Fotó: Noushad Thekkayil/EPA/Agerpres

Szenegál lelkesen futballozott az elején, adódtak lehetőségeik is, egy Maguire-kezezésért tizenegyest reklamáltak – amit nem adott meg a VAR –, majd Dia lőhetett tízről, de Pickford hatalmasat védett.

Az addig támadásban veszélytelen angolok ezután két ellentámadásból gyakorlatilag lerendezték az egész meccset, előbb Henderson, majd Kane volt a befejező ember, így az öltözőkbe kényelmes, kétgólos előnyben mehettek.

Szenegált megroppantotta a két gól, csapatuk játékát a szünetben eszközölt három csere sem tudta felrázni, Anglia magabiztosan futballozott, majd egy újabb ellentámadást váltott gólra, Saka is betalált. Innentől már mindenki a mérkőzés végét jelző hármas sípszóra várt,

Az angolok simán vették tehát ezt az akadályt is, a következő lépés viszont komoly feladat lesz, hiszen szombaton este kilenc órakor Franciaország lesz az ellenfél a negyeddöntőben.

Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő
Anglia–Szenegál 3–0 (2–0),
gólszerzők Henderson (38.), Kane (45+3.), Saka (57.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.